Apel către mediul de afaceri și ONG-uri pentru ca pacienții COVID să aibă suficient oxigen

Apel către mediul de afaceri și ONG-uri pentru ca pacienții COVID să aibă suficient oxigen

Unitățile spitalicești din Botoșani au nevoie de noi surse de oxigen pentru tratarea pacienților diagnosticați cu virusul Covid-19, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Autoritățile sanitare fac astfel apel la implicarea mediului de afaceri și a ONG-urior, care s-au mobilizat exemplar în primele luni de pandemie.

Potrivit conducerii DSP, este nevoie de noi concentratoare sau aparate, întrucât cele existente sunt vechi și debitează oxigen insuficient, iar achiziția trebuie urgentată.

„Este o situație care poate deveni critică în foarte scurt timp. Avem deja 15 pacienți în momentul de față care au nevoie de aceste concentratoare de oxigen. Sau aparate de oxigen. Acestea dau un debit mai mare de litri pe oră și ajută la oxigenarea plămânului. Se evită astfel intubarea pacientului, care este foarte traumatizantă”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul DSP Botoșani.

Problema insuficienței surselor de oxigen este caracteristică nu doar secțiilor Spitalului Județean de urgență, ci și Spitalului Municipalul din Dorohoi, unde s-au demarat preoceduri pentru suplimentarea locurilor pe Secția de Terapie Intensivă.

 

Spune-ne opinia ta