Apel către mediul de afaceri și ONG-uri pentru ca pacienții COVID să aibă suficient oxigen

Apel către mediul de afaceri și ONG-uri pentru ca pacienții COVID să aibă suficient oxigen

Unitățile spitalicești din Botoșani au nevoie de noi surse de oxigen pentru tratarea pacienților diagnosticați cu virusul Covid-19, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Autoritățile sanitare fac astfel apel la implicarea mediului de afaceri și a ONG-urior, care s-au mobilizat exemplar în primele luni de pandemie.

Potrivit conducerii DSP, este nevoie de noi concentratoare sau aparate, întrucât cele existente sunt vechi și debitează oxigen insuficient, iar achiziția trebuie urgentată.

„Este o situație care poate deveni critică în foarte scurt timp. Avem deja 15 pacienți în momentul de față care au nevoie de aceste concentratoare de oxigen. Sau aparate de oxigen. Acestea dau un debit mai mare de litri pe oră și ajută la oxigenarea plămânului. Se evită astfel intubarea pacientului, care este foarte traumatizantă”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul DSP Botoșani.

Problema insuficienței surselor de oxigen este caracteristică nu doar secțiilor Spitalului Județean de urgență, ci și Spitalului Municipalul din Dorohoi, unde s-au demarat preoceduri pentru suplimentarea locurilor pe Secția de Terapie Intensivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

VIDEO: Accident soldat cu un rănit, după ce un tânăr de 19 ani cu permisul suspendat a trecut pe „roșu”

astăzi, 09:15
1151

Un accident rutier a avut loc, luni seară, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, în intersecția cu strada Marchian. Două autoturisme au intrat în coliziune, unul dintre conduc...

Bărbat de 64 de ani căutat de familie și polițiști

astăzi, 08:46
92

Un bărbat de 64 de ani, din comuna Avrămeni, județul Botoșani, a fost dat în urmărire de organele judiciare, luni seară, după ce familia l-a declarat dispărut, informează Inspectoratul ...

Un botoșănean a provocat un accident cu cinci răniți în județul Suceava

Luni, 20 Septembrie 2021
685

Un bărbat de 41 ani, din municipiul Botoșani, a provocat un accident soldat cu cinci răniți, duminică, pe Drumul Expres 85, pe raza comunei sucevene Fântâna Mare.Potrivit Inspecto...