Apel către mediul de afaceri și ONG-uri pentru ca pacienții COVID să aibă suficient oxigen

Apel către mediul de afaceri și ONG-uri pentru ca pacienții COVID să aibă suficient oxigen

Unitățile spitalicești din Botoșani au nevoie de noi surse de oxigen pentru tratarea pacienților diagnosticați cu virusul Covid-19, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Autoritățile sanitare fac astfel apel la implicarea mediului de afaceri și a ONG-urior, care s-au mobilizat exemplar în primele luni de pandemie.

Potrivit conducerii DSP, este nevoie de noi concentratoare sau aparate, întrucât cele existente sunt vechi și debitează oxigen insuficient, iar achiziția trebuie urgentată.

„Este o situație care poate deveni critică în foarte scurt timp. Avem deja 15 pacienți în momentul de față care au nevoie de aceste concentratoare de oxigen. Sau aparate de oxigen. Acestea dau un debit mai mare de litri pe oră și ajută la oxigenarea plămânului. Se evită astfel intubarea pacientului, care este foarte traumatizantă”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul DSP Botoșani.

Problema insuficienței surselor de oxigen este caracteristică nu doar secțiilor Spitalului Județean de urgență, ci și Spitalului Municipalul din Dorohoi, unde s-au demarat preoceduri pentru suplimentarea locurilor pe Secția de Terapie Intensivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Dramă pentru mama a nouă copii, chinuită de dureri cumplite

Joi, 11 August 2022
185

O femeie de 32 de ani, mamă a nouă copii, trece printr-o adevărată dramă. Ultima sarcină, pe care a purtat-o numai patru luni, i-a declanșat o boală autoimună rară, care le ridică probleme ...

O clădire monument istoric proiectată de Anghel Saligny va intra în proprietatea judeţului

Joi, 11 August 2022
128

O clădire monument istoric, care a fost proiectată de inginerul Anghel Saligny, va intra în proprietatea judeţului Botoşani, în baza unei hotărâri adoptate cu unanimitate de vot...

Un tânăr de 20 de ani are nevoie de ajutor pentru a învinge boala care îi macină corpul

Joi, 11 August 2022
685

Un tânăr de 20 de ani, din localitatea George Coșbuc, comuna Gorbănești, are nevoie de ajutorul semenilor pentru a învinge boala care îl macină de trei ani. Familia încear...