Angajații de la Psihiatrie nu renunță la proteste!

Angajații de la Psihiatrie nu renunță la proteste!

Angajații Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Mavromati Botoșani au protestat și astăzi în fața instituției, pentru a cincea zi, principala nemulțumire vinzând tăierea sporurilor salariale. 

Chiar dacă au ieșit în fiecare zi să protesteze, rezultatele nu par să fie cele scontate. De aceea, se are în vedere pichetarea Prefecturii și a Consiliului Județean, acțiune care ar urma să aibă loc joi. Dacă nici în acest fel nu vor reuși să sensibilizeze factorii de decizie, se va apela la greva generală.

Cuantuamul sporurilor pentru condiții deosebite de muncă a scăzut semnificativ, aceasta fiind și principala nemulțumire care i-a determinat pe angajați să protesteze. Pentru a se încadra în noul plafon, s-a ajuns la o scădere a cuantumului sporului de 35%.

La nivel național, angajații din sistemul sanitar vor fi în grevă de avertisment pe data de 7 mai, iar din 11 mai vor declanșa greva generală, a declarat joi Iulian Pope, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, cea mai mare organizație sindicală din domeniu. Angajații din sistem sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor, care, spune Iulian Pope, au făcut ca "foarte multe salarii să fie scăzute". Potrivit liderului sindical, doar 15% dintre angajații din sistemul sanitar au beneficiat de creșteri semnificative de salarii după aplicarea noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, în rest fiind vorba despre creșteri nesemnificative, scăderi sau stagnări. "Sunt foarte multe salarii scăzute, de la câteva zeci de lei până la 1.300 - 1.400 de lei", a precizat Iulian Pope, care acuză un "haos general" în salarizarea din sistem.

De asemenea, pe 26 aprilie, angajații din sistemul sanitar vor organiza un miting de protest în București, la care sunt așteptate cel puțin 10.000 de persoane. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
616

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
304

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
99

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...