Anchetă a DSP la un centru de vaccinare împotriva COVID-19. Se ia în calcul închiderea unității (video)

Anchetă a DSP la un centru de vaccinare împotriva COVID-19. Se ia în calcul închiderea unității (video)

Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani a demarat o anchetă în ceea ce privește personalul unui centru de vaccinare împotriva COVID-19, unde au fost risipite 179 de doze de ser de imunizare, a declarat, marți, într-o conferință de presă, managerul instituției, medicul Monica Adăscăliței.

Potrivit acesteia, este vorba despre centrul din orașul Bucecea, în cadrul căruia au fost imunizate, de la debutul campaniei până în prezent, 4.584 de persoane. Numărul dozelor rămase fără utilizare reprezintă 3,83% din totalul celor alocate.

„Azi am avut o discuție cu domnul doctor coordonator. M-am deplasat de două ori, personal, la Bucecea în prezența domnului primar. Am discutat și au fost ceva probleme, au existat câteva reclamații din partea unor persoane care s-au vaccinat acolo. Ulterior s-au ameliorat problemele. Însă acum avem  această nouă problemă, iar dacă nu se rezolvă, luăm în calcul chiar închiderea centrului. Dumnealor au spus că anumite doze s-au pierdut prin faptul că au venit persoane la finalul programului și au solicitat vaccinarea. În momentul în care se deschide un flacon, pentru o singură persoană, celelalte se pierd. La Moderna sunt nouă doze și până dimineață trebuia date la doze pierdute. Noi am demarat aici o anchetă. Este o anchetă în desfășurare”, a afirmat Adăscăliței.

Oficialul DSP a adăugat că există posibilitatea imputării dozelor pierdute cadrelor medicale.

La nivelul județului Botoșani, de la începutul campaniei de vaccinare, s-au risipit, în total, 603 doze de vaccin anti-COVID-19.

 

 

Spune-ne opinia ta