Alertă de explozie la Maternitatea din Botoșani, publicată pe Facebook de un deputat USR (video)

Alertă de explozie la Maternitatea din Botoșani, publicată pe Facebook de un deputat USR (video)

În cursul zilei de vineri, deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat pe pagina sa de Facebook o alertă de o posibilă explozie la Maternitatea din Botoșani.

Politicianul declară în postare că a primit imagini de pe secția de Neonatologie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, unde sunt îngrijiți zeci de nou-născuți și că secția ar fi în pericol de incendiu din cauza acumulărilor excesive de oxigen cauzate de cele 21 de prize defecte.

„Am primit acum câteva minute aceste imagini de pe secția de Neonatologie a Spitalului Județean Mavromati din Botoșani. Un angajat al secției m-a avertizat că secția de terapie intensivă unde sunt îngrijiți zeci de nou-născuți este în pericol de incendiu datorită acumulărilor excesive de oxigen cauzate de cele 21 de prize defecte. Se poate vedea în imagini și creșterea concentrației de oxigen din secția ATI nou-născuți”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu.

Acesta spune că „din cele 50 de prize pentru oxigen, 21 sunt defecte, iar 17 sunt doar parțial funcționale. Se poate vedea și auzi pe imagini cum oxigenul se scurge pe lângă prizele defecte!!! În caz de incendiu catastrofal, practic, bebelușii nu pot fi salvați și datorită faptului că pe tură este angajată o singură asistentă la 10 bebeluși! Angajații secției au sesizat și cerut încă din primăvara anului 2020 înlocuirea prizelor de oxigen defecte, fără rezultat”.

„Public aceste imagini și pentru că, din informațiile mele, cel care ar trebui să supravegheze ca instalația de oxigen să fie funcțională și prizele să fie schimbate, este chiar șeful serviciului tehnic, văr drept cu o doamnă politician foarte influentă în cercurile puterii. Rog public, în calitate de deputat și membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților intervenția corpului de control al Ministerului Sănătății și al primului ministru dar și al IGS. Este necesar un control urgent la Maternitatea Mavromati din Botoșani pentru a evita un alt incendiu care a distrus Maternitatea Giulești, tragedie în care au murit 3 nou-născuți”, a adăugat deputatul USR.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șef nou (și) la Poliția de Frontieră din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:00
94

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (S.T.P.F.) din Botoșani are o nouă conducere, după ce la finalul anului 2023 comisar șef de poliție Valeriu Mihai Harabulă s-a pensionat.Iniț...

O doamnă preia conducerea APIA Botoșani, după trimiterea la pensie a lui Liviu Zaharia! (foto, video)

astăzi, 13:39
360

Elena Lăzăruc preia conducerea interimară a Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din Botoșani.Postul a rămas neocupat după ce Liviu Zaharia a împlinit c...

Șeful educației botoșănene, apel către directorii de școli: „Acești elevi pot avea niște traume din trecut” (foto, video)

Miercuri, 27 Martie 2024
788

Miercuri, 27 martie, a avut loc întâlnirea de instruire cu directorii și directorii adjuncți din învățământul liceal, urmând ca joi să fie instruiți cei din î...