Ajutor cerut de managerul SJU „Mavromati” pentru suplimentarea locurilor ATI pentru infectații cu coronavirus

Ajutor cerut de managerul SJU „Mavromati” pentru suplimentarea locurilor ATI pentru infectații cu coronavirus

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” din Botoșani a solicitat sprijinul reprezentantului Guvernului în teritoriu, Dan Nechifor, și al Comitetului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pentru reconfigurarea la nivelul județului a numărului de paturi pentru pacienții infectați cu Covid-19, informează Cancelaria Prefectului.

Potrivit sursei citate, coordonatorul SJU a explicat că cele 15 paturi de terapie intensivă alocate acestei categorii de bolnavi au devenit insuficiente, cerând, în primă fază, o suplimentare cu cel puțin trei paturi.

O primă ședință a reprezentanților CJCCI a avut loc miercuri la Instituția Prefectului, pentru analizarea reorganizării spațiilor spitalicești, urmând ca alternativele să fie discutate cu directorii unităților sanitare din întregul județ.

„Analizăm situația rezervelor de concentratoare de oxigen, am solicitat o diagnoza exactă a situației de față, cu numărul de paturi COVIDD și non-COVID. Și împreună vedem ce soluții găsim”, a afirmat prefectul Dan Nechifor.

Întâlnirea va avea loc joi, de la ora 10:00, spune oficialul.

 

Spune-ne opinia ta