Adio vaccin injectabil anti-Covid! Serul pe care îl bei!

Adio vaccin injectabil anti-Covid! Serul pe care îl bei!

Vederea unui ac care străpunge pielea este suficientă pentru a speria copii dar şi adulţii. Ţinând cont de acest lucru, se conturează la orizont o surpriză majoră pentru cei care se tem de ac, deoarece cercetătorii lucrează la o serie de formulări neinjectabile ale vaccinului anti-Covid, inclusiv spray-uri nazale și tablete.

Aproape toate vaccinurile utilizate astăzi sunt injectabile iar vaccinurile aprobate Covid-19 nu fac excepție. Dar oamenii de știință din Marea Britanie și din alte părți speră să valorifice arsenalul imun al membranelor mucoase care acoperă nasul, gura, plămânii și tractul digestiv, zone colonizate de obicei de viruși respiratori precum Covid-19.

Vaccinurile neinjectabile ar putea schimba jocul în campania de vaccinare?

Vaccinurile intramusculare actuale, deși sunt foarte eficiente în prevenirea bolilor grave și a decesului, nu pot opri complet transmiterea. Cu toate acestea, căutarea vaccinurilor neinjectabile a avut deja unele eșecuri. De exemplu, un vaccin antigripal existent ca spray nazal s-a dovedit a fi mai eficient faţă de vaccinul antigripal la copiii mici, dar performanțele sale sunt mai slabe la adulți.

Și în iunie, compania americană de biotehnologie Altimmune a anulat proiectul său de vaccin intranazal Covid, spunând că a generat răspunsuri imune mai slabe decât se aștepta într-un prim studiu.

În prezent, mulți cercetători se află în stadiile incipiente ale dezvoltării unui vaccin Covid neinjectabil

O formulare de aerosoli Oxford / AstraZeneca este în curs de dezvoltare, iar compania chineză de biotehnologie CanSino Biologics a demarat recent dezvoltarea vaccinului său inhalator . Alte companii interesate de spray-uri nazale includ o echipă de la Universitatea Lancaster, care se așteaptă să prezinte rezultatele testelor pe animale în scurt timp, precum și companiile Cadogenix (SUA) și Bharat Biotech (India).

Producătorii se uită, de asemenea, la alternative orale, cum ar fi Vaxart, cu sediul în San Francisco, care a finalizat un studiu uman inițial cu pilula sa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
113

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
681

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
229

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...