S-a pregătit DEGEABA evacuarea tuturor celor din Maternitate, managerul Mihalachi a făcut ANUNȚUL (Video)

S-a pregătit DEGEABA evacuarea tuturor celor din Maternitate, managerul Mihalachi a făcut ANUNȚUL (Video)

Decizia anunțată vineri, potrivit căreia conducerea Maternității era nevoită să evacueze în cel mai scurt timp posibil unitatea, în vederea mutării întregului personal și a tuturor pacientelor la Municipalul din Dorohoi, respectiv la Secția de Pediatrie, a rămas fără efect, după un amplu protest al cadrelor medicale.

Decizia de evacuare venită pe nepusă masă a scandalizat cadrele medicale, care au inițiat un nou protest, în fața Maternității. Manifestul, pe lângă scrisoarea deschisă pe care o pregătiseră anterior acestei mișcări neprevăzute. Potrivit medicilor semnatari, personalul medical al Secției de Obstetrică și Ginecologie se ocupă, lunar, de 250 de nașteri și de 500 de paciente.

„Evacuarea noastră, în acest moment, din această secție, în spații improvizate, reprezintă un atentat la viața gravidei, lauzei și nou-născutului”, subliniază semnatarii scrisorii deschise.

Astfel, în după-amiaza acestei zile, cadrele medicale și o serie de paciente au fost singurele care au ieșit din unitate. Mai exact, au creat un lanț uman în fața Maternității și au contestat decizia, chemând telefonic autoritățile și presa, unii plângând, alții declamând modul abrupt în care se iau astfel de hotărâri.

Am primit dispoziţie să ieşim în curte cu gravidele, cu bebeluşii, incubaţi sau nu, să ne ia la Dorohoi. Este Ordonanţă militară, o vom respecta, dar am vrut să atragem atenţia botoşănenilor că nu vrem să le moară copiii”, a spus un medic.

Transferul ar fi urmat să fie efectuat de mai multe autospeciale ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență din Botoșani.

Între timp, însă, managerul SJU „Mavromati”, Livia Mihalachi, a venit să negocieze cu cadrele medicale care au inițiat protestul și scrisoare deschisă, aceasta fiind una dintre destinatarii plângerii.

După discuții cu ușile închise, Livia Mihalachi a anunțat că NU se va mai efectua evacuarea. Unitatea va rămâne doar Maternitate COVID, nu și spital suport pentru pacienții diagnosticați cu noul coronavirus.

VIDEO: