Vizita lui Tătaru, lamă politică în plină pandemie: „O să angajez fanfară” (video)

Vizita lui Tătaru, lamă politică în plină pandemie: „O să angajez fanfară” (video)

Liderul organizației județene a PNL din Botoșani, senatorul Costel Șoptică, a contracarat mesajul social-democraților potrivit căruia vizita ministrului Sănătății în teritoriu a fost mai degrabă un act politic superficial. El a venit și cu o serie de recomandări adresate decidenților din tabăra adversară, dar și cu ironii.

Șoptică a explicat că vizita ministrului a fost una de lucru, fiind convocați toți managerii unităților spitalicești din Botoșani și Dorohoi, cele două orașe unde incidența de infectare cu Covid-19 a depășit pragul critic de 3 per mia de locuitori.

Potrivit acestuia, Doina Federovici, șefa Consiliului Județean (CJ), ordonator de credite pentru toate secțiile și unitățile Spitalului de Urgență „Mavromati”, dar și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ar fi putut lua parte la ședință și fără o invitație. Senatorul consideră că anunțul rostogolit de presă ar fi fost suficient pentru ca factorii de decizie să își manifeste voluntar interesul de a participa.

„A fost o întâlnire de lucru, nici pe departe o întâlnire politică. Ora nu a fost una foarte clar stabilită. Doamna Federovici, dacă ar fi fost interesată, ar fi rămas la serviciu și când ajungea ministrul, în niciun caz nu se punea problema. S-a terminat programul, dumneaei a plecat acasă. Ca de obicei, la ora 16:00 au închis ușa. (...) Vizita ministrului a fost anunțată și în presă, se știa de vizita respectivă. Doamna sau domnul primar nou ales sau domnul primar de la Dorohoi, așa cum au venit directorii spitalelor respective, puteau să fie prezenți și dumnealor. Pentru viitor, o să angajez inclusiv fanfară să-i invit. Ei așa sunt obișnuiți, cu fanfară, cu flori, cu mult tam-tam”, a afirmat Costel Șoptică.

El a venit apoi cu sfaturi pentru șefa CJ, respectiv pentru primarii Cosmin Andrei și Dorin Alexandrescu. Făcând referire la Programul Operațional de Infrasctructură Mare (POIM), liderul liberalilor a recomandat ca cei trei să facă uz de fondurile europene pentru a investi în sistemul sanitar.

„În acest moment doamna Federovici nu are decât să se întâlnească cu domnul primar de la Dorohoi și cu domunl primar al municipiului Botoșani, să se așeze. Le dau și o sugestie: să se uite către POIM, care are prelungită până în aprilie 2021 posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru tot ce înseamnă investiții pentru COVID. Avem o oportunitate extraordinar de mare în acest moment de a investi și a moderniza aceste spitale, foarte, foarte rapid cu fonduri europene. Și atenție foarte mare: integral”, a spus Șoptică.

Rezumând anticipat declarațiile, candidatul PNL pentru un nou mandat în Parlament a emis și un avertisment către reprezentanții PSD care aleg să își asume mesaje publice.

„Atacurile care vin din partea PSD și a liderilor locali PSD, complet nefondate și într-o manieră care mă obligă să răspund cu aceeași monedă. Cu toate acestea, dumnealor au câștigat. Este decizia alegătorilor botoșăneni. Le sugerez colegilor de la PSD, colegi în sens politic, să dea dovadă de mai puțină ipocrizie, să aibă grijă când folosesc cuvântul „nesimțire”, în ce context îl folosesc și, nu în ultimul rând, dacă cumva cei șapte ani de acasă le lipsesc, atunci să încerce să mai repare ceea ce se poate repara”, a recomandat senatorul liberal.

Amintim că Doina Federovici a emis sâmbătă un comunicat, prin care își exprima revolta față de modul în care a fost organizată vizita ministerială și față de neinformarea acesteia cu privire la eveniment.

„De câteva zile suntem în scenariul roșu în municipiul Botoșani și în mai multe localități din județ. În acest context, consider că era de datoria ministrului Sănătății să organizeze o întâlnire serioasă cu autoritățile locale, indiferent de culoarea lor politică și cu reprezentanții serviciilor medicale de urgență pentru a se prezenta sprijinul de la București al Guvernului. În realitate a fost o vizită politică inițiată de PNL cu scop electoral, fără pic de interes pentru sănătatea și viața botoșănenilor”, este declarația remisă sâmbătă de către șefa Consiliului Județean.

 

 

 

Spune-ne opinia ta