Viorel Iliuță lansează Forța Dreptei în Botoșani. „PNL s-a abătut de la adevăratele principii liberale, era un instrument pentru PSD”

O nouă formațiune ia naștere în arena politică locală.

Viorel Iliuță lansează Forța Dreptei în Botoșani. „PNL s-a abătut de la adevăratele principii liberale, era un instrument pentru PSD”

După o activitate longevivă în cadrul organizației PNL, fostul consilier județean Viorel Iliuță înființează o nouă formațiune politică în județul Botoșani, sub cupola partidului Forța Dreptei.

Omul de afaceri își motivează decizia prin prisma nemulțumirilor față de modul în care PNL a acționat la nivel național în ultimii ani, considerând că partidul a neglijat nevoile mediului privat.

„Deocamdată suntem un grup de inițiativă din care facem parte șapte oameni, urmând ca în zilele următoare să parcurgem toți pașii legali pentru a fonda filiala oficială a partidului. Nu pot deocamdată să divulg numele colegilor, pentru că nu am cerut acordul lor în acest sens. În politica PNL nu mă mai regăseam, pentru că partidul s-a abătut de la adevăratele principii liberale. Nu mai susțineau antreprenorii și micile întreprinderi. În schimb, PNL era un instrument util pentru promovarea PSD, iar când lucrurile mergeau într-o direcție greșită, noi eram țapul ispășitor. De aceea am decis să mă retrag din PNL Botoșani, renunțând la funcția de consilier județean, pentru a începe un drum nou, ghidat de valori liberale autentice, fără să am pretenții sau așteptări privind eventuale beneficii. Nu am niciun interes în afară de apărarea identității de centru-dreapta, liberal-conservatoare. Iar despre dezamăgiri nu voi vorbi în plan local, pentru că nu vreau să critic public pe nimeni dintre foștii colegi”, a declarat Viorel Iliuță pentru Știri.Botoșani.

Acesta nu a făcut nicio precizare privind o posibilă candidatură în viitorul apropiat, subliniind că deocamdată se concentrează pe dezvoltarea formațiunii.

„Partidul este prea proaspăt pentru a avea planuri mari pentru 2024. Până atunci, noi vrem să ne dezvoltăm, să atragem alături de noi oameni care ne împărtășesc viziunea. Zilele acestea înființez prima organizație a Forței Dreptei. Este prematur să discut despre o eventuală candidatură a mea. Eu am făcut acest pas știind că noul partid se fundamentează pe o doctrină corect înțeleasă și corect aplicată. Dacă pe parcurs voi regăsi lucruri nepotrivite, mă voi retrage, dar în acest moment cred cu tărie în valorile pe care le promovăm”, a adăugat Viorel Iliuță.

De-a lungul timpului, Viorel Iliuță a condus organizația PNL din municipiul Botoșani și grupul liberalilor din cadrul Consiliului Județean, unde s-a remarcat ca fiind cel mai vocal reprezentant al opoziției. El s-a retras din PNL în luna mai, concomitent cu fostul consilier județean Radu Malancea.

Forța Dreptei a fost înființată în 2021 la inițiativa lui Ludovic Orban, fost președinte al PNL și fost prim-ministru al României, care nu agreează o coaliție cu PSD.

 

Spune-ne opinia ta