VIDEO: George Simion a făcut spectacol la inaugurarea sediului AUR. „Actuala coaliție își dorește o țară de handicapați”

Aproximativ o sută de persoane au participat, miercuri, la inaugurarea sediului local al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), situat în Centrul Istoric al municipiului Botoșani. Evenimentul s-a desfășurat în prezența președintelui partidului, George Simion, care a susținut o prelegere pe treptele clădirii. El a făcut o serie de declarații controversate.

Inaugurarea a avut loc în jurul orei 11:00. Trei preoți au oficiat o slujbă de sfințire a sediului, vorbind despre „lucrarea care va izvorî prin chemarea duhului sfânt” și folosul activității găzduite „spre fericirea oamenilor”. Un public numeros a asistat la ceremonia religioasă, câțiva dintre simpatizanți purtând drapelul însemnat cu stema AUR și îmbrăcăminte populară sau ciobănească.

Președintele formațiunii județene a AUR, Ariadna Cîrligeanu, a îndemnat oamenii să renunțe la temeri și să pretindă drepturi, asigurând că partidul pe care îl reprezintă apără democrația și valorile autohtone. Ea a subliniat că Botoșani nu este „județul paielor”, ci „județul care a dat țării cei mai mulți oameni de seamă”.

Deputatul Radu Grădinaru a afirmat că „organizația AUR are o singură variantă: muncă, muncă și iar muncă”, adresându-le colegilor îndrumarea de a ignora orgoliile personale.

Punctul culminant al evenimentului a fost baia de mulțime a liderului George Simion, care a invitat jurnaliștii la o conferință de presă în mijlocul oamenilor, pe care îi consideră „televiziunea de încredere a partidului, prin milioanele de distribuiri făcute”.

„E neîncăpător sediul ăsta, dar nu e de le Primărie, nu e de la stat, e sediu AUR. Mă bucur că avem un spațiu chiar în centrul Botoșaniul, unde toți cei care ne pot găsi se vor putea adresa și alătura proiectului AUR. După cum vedeți, suntem în aceeași formulă în care am pornit. Nu vine nici unul, nici altul care și-a bătut joc de botoșăneni să conducă AUR la județ sau să ne impună nouă condiții la ce avem de făcut la nivel național”, a afirmat Simion.

„Actuala coaliție monstruoasă își dorește o țară de handicapați”

Președintele AUR a abordat mai multe teme actuale, acuzând înstrăinări de capital și primind din public o „soluție de naționalizare a companiilor”, condamnând condițiile de muncă și veniturile botoșănenilor, învinuind partidele „monstruoasei Coaliții” pentru sărăcia populației.

„Este un blestem că de la 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, țara noastră nu este unită și că, în momentul de față, în Botoșani și alte județe din țară, avem salarii de 1500 – 2000 de lei. Nu poți trăi decent dintr-un salariu de 2000 de lei, nu poți trăi dintr-o pensie de CAP cum a avut și tataia al meu sau mamaia mea de 1.000 de lei. Nu poți crea un stat european și democratic dând făină și ulei din fonduri europene. În loc să dea făină, ulei, trebuia să lege prin infrastructură Botoșaniul, Iașul și toată Moldova de toate județele unde este nevoie de forță de muncă, unde sunt salarii de 4000 – 5000 de lei (...) Actuala coaliție monstruoasă își dorește o țară de handicapați, de asistați care să stea cu mâna întinsă și să îi mai dea din când în când, pe rând, fie Nicu, fie Marcel, câte ceva”, a evaluat George Simion.

El consideră că investițiile cu capital extern sunt favorizate în detrimentul agriculturii, pe care românii preferă să o practice în străinătate.

„Ei cred că vor intra în turul doi cu noi și o să câștige PSD-ul pentru că mai merge figura pe care au făcut-o în 2000 cu Iliescu și Vadim. Lumea nu mai este așa de ușor de prostit cu televiziunile. De bine, de rău, mai există comunicare alternativă, iar mulți și-au dat seama că sub poleiala asta a unor cuvinte frumos meșteșugite, cum ar fi investiții străine, privatizări, capitalism, de fapt, a fost o hoție. Ne-au furat toate resursele naturale și într-un oraș în care există forță de muncă, vână, viață, cum este Botoșaniul, lumea nu găsește unde să lucreze. Nici agricultura, dacă o dezvolți, în Botoșani nu rentează, pentru că nu ești sprijinit dacă astăzi crești vaci, porci, dacă îți faci o linie de distribuție. Atunci care este viitorul nostru? Să culegem sparanghel în Germania, căpșuni în Spania și cartofi în Irlanda? Când pe pământul nostru românesc, roditor, am putea munci cu toții”, și-a continuat retorica George Simion.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta