USR Botoșani: Micuți înghesuiți ca sardelele, părinți tratați cu „ignor” de primărie!

USR Botoșani: Micuți înghesuiți ca sardelele, părinți tratați cu „ignor” de primărie!

Disperarea părinților și copiilor din Grădinița 22 a atins noi culmi după ce aceștia au văzut că încep noul an calendaristic în aceleași condiții improprii în care au început și anul școlar.

USR Botoșani scria în septembrie, anul trecut, despre nemulțumirile postate pe rețelele de socializare de părinții din zona ANL Cișmea, care se vedeau puși în situația de a-și duce copiii într-o sală în care trebuiau înghesuiți 52 de copii pe 14 paturi. Grădinița 22 era în reabilitare, iar părinții erau rugați să găsească alte soluții pentru micuți și să amâne aducerea la grădi pentru al doilea modul. Deși la începutul lui ianuarie a început al treilea modul, lucrările tot nu sunt gata.

Din cauza întârzierilor, copiii de la Grădinița 22 sunt dispersați. Unii au fost transferați la Grădinița 20, care a devenit supraaglomerată, iar alții au rămas într-o secțiune a grădiniței în renovare, în condiții improprii. Înghesuiți, fără aer suficient, fără pătucuri adecvate, micuții merg zi de zi într-un mediu perfect nu pentru educație ci pentru răspândirea virozelor și altor afecțiuni. Își pun în pericol astfel și sănătatea proprie și pe a celor de acasă.

Și, pentru ca bătaia de joc să fie completă, la întrebările părinților despre motivele din care întârzie lucrările de reabilitare, sau despre termenele de revenire la normal, reprezentanții Primăriei Botoșani au refuzat să dea vreo informație.

USR Botoșani se alătură astăzi demersurilor făcute de părinții disperați, inclusiv la primarul Cosmin Andrei, pentru rezolvarea situației, însă fără un rezultat concret, sau măcar satisfăcător.

Facem un apel către reprezentanții primăriei să explice întârzierile și să acționeze de urgență. Este esențială finalizarea renovării grădiniței pentru asigurarea unui mediu de învățare sănătos și stimulativ pentru copii. Nu înțelegem de ce promisiunile pentru modulul doi s-au transformat în promisiuni pentru modulul trei și nici acum lucrările nu sunt finalizate. Copiii au nevoie de condiții bune pentru a fi îngrijiți și educați, iar lucrările care le sunt destinate, creșe, grădinițe, școli, locuri de joacă, spații pentru activitățile extracuriculare ar trebui să fie priorități ale autorităților publice”, a declarat Raluca Curelariu, consilier local al USR, aceasta explicând că va facilita accesul unora dintre părinți la o ședință de consiliu local, pentru ca aceștia să poată să-și spună necazul în plenul legislativului, în fața primarului și a presei locale. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
208

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
155

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1216

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...