USR acuză că primarul din Darabani l-ar fi amenințat consilierul local Dan Tîrniceru

USR acuză că primarul din Darabani l-ar fi amenințat consilierul local Dan Tîrniceru

USR condamnă ferm amenințarea incalificabilă a primarului PNL al orașului Darabani, Alin Gârbaci, la adresa colegului nostru, consilierul local Dan Tîrniceru, care i-a transmis, în plină ședință a Consiliului Local, să aibă grijă pentru că locul său „e la groapa de gunoi cu două rânduri de beton deasupra”.

Amenințarea primarului PNL a venit ca răspuns la interpelarea consilierului local USR, care a cerut transparență și detalii despre împrumutul bancar de 4,23 milioane lei pe care primarul vrea să-l facă în numele Primăriei Darabani. În plus, are loc în contextul în care, de mai bine de un an și jumătate, consilierul local USR duce o luptă pentru închiderea unei gropi ilegale de gunoi, unde Primăria Darabani depozitează regulat gunoiul colectat în oraș.

„Relația mea cu primarul Darabaniului este tensionată de când am semnalat, în urmă cu un an și jumătate, problema gropii de gunoi ilegale. Depozitarea de gunoi pe un imaș public, cu grave consecințe asupra mediului. O poluare cu scurgerile gropii a iazului Bălășescu și a izvoarelor naturale care aprovizionează cu apă satul Lucovița. De când am semnalat problema gropii ilegale de gunoi, primarul îmi refuză orice inițiativă în Consiliul Local și blochează interpelarile și întrebările mele”, susține Dan Tîrniceru Ifrim, consilier local USR Darabani.

Deși primarul PNL Alin Gârbaci a fost amendat de Garda de Mediu cu 40.000 lei și somat să readucă terenul la faza inițială, la sesizarea colegului nostru care a mediatizat problema, prezentând inclusiv fotografii cu tractoarele primăriei care depozitează ilegal noaptea gunoiul în acel loc, primarul continuă și azi să facă același lucru. În urmă cu două zile, colegul nostru a mediatizat inclusiv cum a luat foc groapa de gunoi.

Nu este pentru prima dată când consilieri USR sunt amenințați pentru că se opun furtului din bani publici și ilegalităților puse la cale la nivelul consiliilor locale și primăriilor.

Reamintim că, la începutul anului, Felicia Ienculescu-Popovici, consilier local USR în Mogoșoaia, a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP), primul amenințând-o că "și dacă face pușcărie, o bagă în scaun cu rotile", asta după colega noastră ce s-a opus unui tun imobiliar pus la cale de primarul PNL.

De asemenea, colega noastră, Flavia Boghiu, viceprimar al Brașovului, a fost hărțuită și defăimată în repetate rânduri de un dezvoltator imobiliar, care la începutul anului a amenințat-o că o lasă în scaun cu rotile și asta pentru că Flavia a subliniat în repetate rânduri că nu va autoriza construcții ilegale.

Totodată, în luna mai, primarul PSD din Dănești (Gorj), Mădălin Paliță, a agresat-o pe colega noastră, Elena Giuverdea, pentru că a făcut publice neregulile primarului. Pe numele primarului PSD bătăuș a fost depusă deja o plângere penală pentru loviri și alte violențe.

De asemenea, în luna iunie, în încercarea de a intimida consilierii locali USR din Dumbrăvița și de a opri referendumul local de demitere, primarul PNL Popa Zahiu le-a făcut până acum trei plângeri penale, dar nu a avut câștig de cauză.  Primarul Popa Zahiu este foarte deranjat de consilierii USR deoarece de la preluarea mandatelor au început să filmeze live ședințele de consiliu local, să arate oamenilor ce se întâmplă în spatele ușilor închise din primărie și inclusiv au arătat rapoartele Curții de Conturi unde sunt menționate plăți ilegale făcute din bugetul local, pentru care principalul vinovat este primarul.

Astfel de violențe trebuie sancționate dur, iar stilul mafiot de a face politică trebuie să dispară din România.

(Comunicat de presă emis de USR Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
155

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
70

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
242

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...