Țurcanu vrea UNIREA partidelor de Opoziţie!

Țurcanu vrea UNIREA partidelor de Opoziţie!

Comunicat:

În conjunctura în care se află acum România, în acest moment este clar că o unificare a partidelor de opoziție este mai oportună ca oricând pentru a contrabalansa hemoragia electorală de care suferă principalul partid de dreapta, pe fondul luptelor interne. Pe acest fundal, o colaborare cu PMP sau Pro România este nu doar de bun augur ci si necesară! Cu Pro România am mai colaborat, cu intenția clară de a fuziona, fuziune nevalidată de electorat din păcate, si, atâta vreme cât electoratul nu a validat-o, era firesc ca ea să se oprească. Putem colabora, putem discuta, și acest lucru este facilitat și de faptul că suntem în opoziție sau mai ales de faptul că nu suntem în înaltul tribunei, nu suntem jucători importanți în acest moment pe scena politică. Suntem în devenire importanți! În opoziție, colaborarea e mai facilă decât la putere, dezideratele sunt mai pure, mai înalte, nefiind întinate de lupta pentru fotolii ministeriale, de lupta pentru putere.

Aș vrea să analizați ALDE şi PMP după congresele pe care ambele partide le-au avut! Ambele, după 2020, an dezastruos din punct de vedere electoral, s-au regrupat, au conduceri noi, legiferate! Nu am auzit ca Traian Băsescu să interfereze cu actul de decizie din PMP și vă garantez că la ALDE nu interferează nimeni cu deciziile noastre. Suntem într-un nou capitol al vieții noastre politice!

ALDE se află în plin proces de reorganizare a partidului. După congresul din  aprilie, în care a fost aleasă o nouă conducere, în frunte cu d-nul Daniel Olteanu, am plecat la reconstrucția partidului, axându-ne pe două lucruri la care ținem foarte mult.

În primul rând principiul meritocrației.

Propunerea D-lui OLTEANU  pentru funcția de președinte a venit la sugestia colegilor, deoarece filiala ALDE Vaslui, sub conducerea d-lui președinte Olteanu a obținut cele mai bune rezultate la ultimele alegeri, și,  nu pot să nu amintesc și nu am voie să nu spun acest lucru: dacă efortul pe care el și alți colegi care au performat ar fi fost replicat la nivelul întregului partid, astăzi am fi fost partid parlamentar. Eu niciodată nu am ratat pragul parlamentar!

Un al doilea lucru la care ținem foarte mult este conducerea de echipă. Pentru că astăzi vedem cu toții că după 30 de ani de la Revoluție, 30 de ani de reforme care ar fi trebuit să ne învețe ce este democrația participativă, reforme care nu știm dacă au început vreodată, am constatat cu toții că am fost mai degrabă într-o criză permanentă, mai ales o criză de lideri. De aceea credem că în acest moment, un moment al schimbărilor, pe fondul faptului că suntem o echipă, dispusă să colaboreze, să se întărească și mai ales să se sacrifice în vederea păstrării electoratului de dreapta, orice discuție despre eventuale colaborări, fuziuni chiar, trebuie imediat analizată, dezbătută și dacă va fi benefică societății, pusă imediat în practică.

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
851

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
266

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
229

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...