Surse politice au declarat, pentru stiripesurse.ro, că raportul de venituri și cheltuieli depus de către POT la Autoritatea Electorală Permanentă conține grave nereguli.
Potrivit surselor citate, parlamentarii POT nu au respectat legislația electorală și, de exemplu, nu au avut mandatar financiar pe fiecare circumscripție electorală așa cum prevederea legea. De asemenea, există o discrepanță foarte mare între veniturile declarate (acolo unde au fost declarate) și cheltuieli.
Citește și Ce planuri are pentru Botoșani tânărul inginer-șofer din Alba: ”Și ei au nevoie acolo!”
Președintele Klaus Iohannis a convocat noul Parlament pentru data de 20 decembrie. La scurt timp, în Parlament se vor constitui comisiile de validare ale celor camere ale Parlamentului care vor lua pe rând fiecare mandat și vor decide pe baza actelor venite de la AEP asupra validării sale. Abia apoi fiecare parlamentar poate depune jurământul față de țară.
Este foarte posibil ca mandatele parlamentarilor POT să fie invalidate, parțial sau total. Este important de precizat faptul că în locul acestora nu vor intra alți parlamentari, mandatele acestea urmând a rămâne vacante.
Pe lângă faptul că noul partid nu va mai face parte din Parlament, invalidarea mandatelor va modifica cvorumul la nivelul Senatului și Camerei Deputaților.
Biroul Electoral Central (BEC) a lăsat neatribuite două mandate de senator pentru care partidul POT nu a avut candidați, dar și pentru că mandatele unor parlamentari ar putea fi invalidate.