Senatorul PNL Cristian Achiței: Am promis dezvoltare, ne ținem de promisiune! 2021 este un de răscruce pentru infrastructura rutieră botoșăneană

Senatorul PNL Cristian Achiței: Am promis dezvoltare, ne ținem de promisiune! 2021 este un de răscruce pentru infrastructura rutieră botoșăneană

Senatorul liberal Cristian Achiței susține că județul Botoșani parcurge în această perioadă etape esențiale din cursa pentru infrastructura rutieră a județului.

Câteva dintre cele mai importante proiecte de modernizare a drumurilor botoșănene, “proiecte pentru care m-am luptat în ultimii ani”, intră în lucru în acest an, spune senatorul.

“Modernizarea Drumului Național 𝗗𝗡 𝟮𝟴𝗕 Botoșani-Tg. Frumos, principalul obiectiv al activității mele parlamentare, asumat ca atare încă din anul 2016, va începe în cel mai scurt timp. În această săptămână a fost obținută autorizația de construcție, ultimul pas înaintea emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Pe Drumul Național 𝗗𝗡 𝟮𝟵𝗗 Botoșani-Ștefănești, constructorul este deja în teren.

Ambele investiții, cu buget asigurat de guvernul condus de prim-ministrul liberal Florin Cîțu și din fonduri europene, vor fi finalizate în următorii ani, asigurând traficul atât spre rețeaua rutieră națională, prin Tg. Frumos, cât și spre Republica Moldova, prin Vama Stânca.

Sunt bucuros și de faptul că, după anii irosiți de conducerea PSD a Consiliului Județean, se urnește din loc și proiectul Drumului Strategic, proiect pe care, în calitate de fost vicepreședinte al CJ, l-am elaborat, i-am asigurat finanțarea din fonduri europene și, așa cum am mai spus, l-am lăsat la cheie în 2016.

Ca botoșănean care își iubește județul, ca inginer de drumuri, ca om politic responsabil, sunt mândru că, prin demersurile întreprinse continuu în plan politic atât la conducerea Consiliului Județean, cât și în Parlamentul României, am câștigat, pas cu pas, numeroasele și grelele bătălii din războiul pentru modernizarea infrastructurii rutiere botoșănene.

Voi monitoriza în continuare derularea tuturor proiectelor amintite, atât de importante pentru dezvoltarea județului și pentru nivelul de trai al botoșănenilor, pentru ca ele să fie duse la bun sfârșit conform contractelor încheiate cu constructorii”, a explicat senatorul botoșănean Cristian Achiței pe contul său de socializare.

 

Spune-ne opinia ta