Senatorul Lucian Trufin anunță deschiderea unei sesiuni de finanțare AFIR pentru achiziții de utilaje agricole!

Senatorul Lucian Trufin anunță deschiderea unei sesiuni de finanțare AFIR pentru achiziții de utilaje agricole!

Senatorul Lucian Trufin informează fermierii despre oportunitatea de finanțare oferită de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru achiziții de utilaje agricole, prin lansarea submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, componenta 4.1.1.. Aceasta este o inițiativă semnificativă pentru modernizarea și creșterea competitivității fermelor agricole din România.

Sesiunea de finanțare va permite fermierilor să acceseze fonduri pentru achiziții simple de utilaje agricole, cu o alocare distinctă pentru proiectele destinate culturii sfeclei de zahăr. Fondurile alocate vor fi precizate în anunțul de lansare a apelului, care va fi disponibil pe site-ul AFIR.

Este o oportunitate extraordinară pentru fermierii noștri de a beneficia de sprijin financiar pentru modernizarea exploatațiilor pe care le dețin. Finanțarea le va oferi o șansă mai mare pe piața europeană, îmbunătățindu-le sustenabilitatea pe termen lung”, afirmă senatorul Trufin.

Prin pachetul 4.1.1., se pot depune proiecte de achiziții simple de utilaje agricole inclusiv pentru culturile furajere, plantele tehnice, culturile horticole și cele aflate în spații protejate.

Intensitatea sprijinului acordat pornește de la 30% și poate ajunge la maximum 90%, în funcție de dimensiunea economică a exploatației, de tipul de beneficiar și de investițiile ce urmează a se realiza prin proiect. Valoarea finanțării nerambursabile poate ajunge până la maximum 1.500.000 de euro pentru cooperative, grupuri de producători și organizații de producători, în funcție de dimensiunea economică a exploatației și de tipul de beneficiar.

Senatorul Trufin încurajează fermierii să acceseze fondurile, amintind că cererile de finanțare vor depăși probabil bugetul disponibil. De aceea, fermierii sunt sfătuiți să se pregătească și să depună proiectele cât mai curând posibil după deschiderea sesiunii.

Toate condițiile minime obligatorii pentru acordarea sprijinului sunt detaliate în Ghidul solicitantului și în anexele aferente, disponibile pe site-ul https://www.afir.ro/domenii-de-interventie/detalii-si-anexe-sm-41/ .

Pentru mai multe informații, fermierii sunt îndemnați să viziteze site-ul AFIR sau să contacteze direct agenția pentru asistență în pregătirea și depunerea proiectelor lor.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni, în mijlocul copiilor la Școala de vară, cu ce surprize au venit! (foto)

astăzi, 20:01
8

Salvatorii le-au vorbit celor 50 de copii  cu vârste cuprinse între 6și 17 ani despre cum să-și protejeze propria viață, dar și cum să-și ajute semenii aflați în situa...

Vrei să urmezi o carieră de ofițer în Jandarmeria română? IJJ Botoșani recrutează candidați!

astăzi, 18:54
56

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza", comun pentru femei și bărbați, sunt alocate:- 10 locuri pentru Jandarmeria Română la Facultatea de Poliţie pentru învăţ...

APIA Botoșani: Apel la fermieri pentru respectarea interdicției de a incendia vegetația!

astăzi, 18:00
44

Fermierii care primesc sprijin prin intervențiile din Planul Național Strategic PS 2023-2027 trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă și pe t...