Senatorul Cristian Achiței: Blocajul de pe DN 29D Botoșani-Ștefănești va fi depășit

Senatorul Cristian Achiței: Blocajul de pe DN 29D Botoșani-Ștefănești va fi depășit

Blocajul înregistrat în ultimele zile în derularea normală a ultimelor etape ale modernizării Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești va fi depășit. Săptămâna viitoare, va fi deblocată o sumă de 23,7 milioane de lei, conform ofertei de bază, pentru decontarea facturilor înaintate de constructor, transmite senatorul Cristian Achiței.

„Sunt preocupat de rezolvarea oricărei probleme legate de această investiție și de finalizarea ei. Jocurile politice de imagine pe seama unui proiect investițional important pentru botoșăneni le las pe seama altora, maeștri consacrați ai vorbelor goale”, a scris parlamentarul liberal pe Facebook.

Potrivit acestuia, după finalizarea verificărilor și pe sumele rezultate din ajustări de prețuri se vor putea face toate plățile în baza actelor normative emise de guvernul condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă, care permit actualizarea prețurilor prevăzute în contractul inițial. Printre acestea se numără și Ordonanța de Urgență nr. 44/2023, emisă de guvern în data de 24 mai.

„Lucrarea propriu-zisă este aproape de finalizare și, după lămurirea tuturor aspectelor legate de valoarea facturilor ce trebuie decontate, constructorul va putea duce la bun sfârșit modernizarea acestui drum național atât de important pentru botoșăneni. În timp ce făceam, în calitate de reprezentant al botoșănenilor în Senatul României, toate demersurile necesare pentru deblocarea situației, obținând rezultatele concrete pe care vi le-am expus, am fost neplăcut surprins să constat că alți politicieni botoșăneni au preferat să se lanseze în pasarea pe alți umeri a răspunderii pentru situația creată, în loc să își utilizeze influența politică asupra colegilor lor de partid din conducerea Ministerului Transporturilor, inclusiv la nivel de ministru”, a mai scris senatorul.

El a subliniat că ministrul Sorin Grindeanu a părut în ultima perioadă mai preocupat să își conserve propria poziție în guvern decât de rezolvarea efectivă a situațiilor de blocaj și de întârziere înregistrate în derularea contractelor încheiate de minister cu diferiți constructori.

„Personal nu voi intra în niciun fel de război al declarațiilor contradictorii, preferat de oameni politici obișnuiți doar cu exerciții de imagine. Ca întotdeauna sunt preocupat exclusiv să contribui activ, în mod concret, la derularea în cele mai bune condiții a investițiilor pentru Botoșani și pentru botoșăneni. Cu atât mai mult sunt implicat în ducerea la bun sfârșit a modernizării DN 29D Botoșani-Ștefănești, investiție pe care am promovat-o printr-un amendament în Legea Bugetului de Stat pe anul 2020 și pentru care am identificat, și susținut, la fel ca în cazul DN 28B Botoșani-Tg. Frumos, fondurile europene drept principală sursă de finanțare. Modernizarea Drumului Național DN 29D va fi finalizată în cel mai scurt timp posibil, în beneficiul botoșănenilor. Orice tentativă cu substrat politic de a pune bețe în roate acestei investiții este condamnabilă și va fi sortită eșecului!”, a mai afirmat Cristian Achiței.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
44

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
31

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
86

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...