Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 24 noiembrie, primul tur, iar al doilea tur va avea loc pe 8 decembrie. De asemenea, alegerile pentru Parlamentul României vor avea loc pe 1 decembrie 2024.

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens.

Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Prefectului pentru constituirea comisiilor tehnice județene și constituirea grupurilor tehnice de lucru.

De asemenea, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a stabilit și reprezentanții celor două Birouri Electorale Județene.

„Pe data de 27 sept vor fi organizate instruirile cu secretarii generali ai UAT-urilor și cu primarii în format fizic în sala Nicolae Iorga. AEP a desemnat reprezentanții celor două BEJ în persoana domnului Cătălin Săvescu la alegerile parlamentare și domnului Cioacă la alegerile prezidențiale”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

O situație dificilă pe care trimisul Guvernului în teritoriu a expus-o face referire la secțiile de votare care trebuie schimbate din cauza lucrărilor de reabilitare desfășurate în școlile din municipiul Botoșani.

Nici în județ lucrurile nu sunt roz. Modificări ale secțiilor de votare avem și în comunele Havârna, Hudești, Răchiți, Mihai Eminescu și Concești.

„Luni va fi organizată o ședință de AEP cu reprezentanții UAT-urilor pentru a pune într-o stare normală secțiile de votare. Știți foarte bine că în municipiul Botoșani sunt lucrări de reabilitare în majoritatea școlilor. Deocamdată avem și modificări ale secțiilor de votare în comunele Havârna, Hudești, Răchiți, Mihai Eminescu și Concești. Astăzi voi emite și ordinele prefectului pentru stabilirea sediului Birourilor Electorale Județene”, a declarat Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...

Prefectul Dan Nechifor solicită patrule ale oamenilor legii non-stop în zona Centrului Vechi! (video)

astăzi, 12:20

Joi dimineață a avut loc prima conferință de presă organizată de Dan Nechifor în calitate de prefect al județului Botoșani. Printre subiectele aflate pe ordinea de zi se numără și ...