S-a dat undă verde: Klaus Iohannis poate fi executat silit. Judecătorii au publicat motivarea!

În plus, proprietățile care fac obiectul unei investigații a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au o istorie controversată.

Judecătorii ICCJ au publicat motivarea în dosarul privind cele 2 case aflate în litigiu, care aparțin președintelui Klaus Iohannis. Din acest punct, o dată ce va fi publicată motivarea, inspectorii ANAF pot începe executarea silită a președintelui.

Instanța supremă a pronunțat, pe 24 septembrie, o decizie definitivă într-un litigiu din 2016 privind moștenirea unui imobil din Sibiu care a aparținut soției președintelui Klaus Iohannis. Procesul a fost pierdut de Rodica Baștea, o prietenă din Miami a soților Iohannis.

Este vorba despre un imobil de pe strada Gheorghe Magheru 35 din Sibiu.

„Respinge ca nefondat recursul declarat de recurenta-reclamantă Baştea Rodica împotriva deciziei nr. 1973 din 15 iunie 2023 a Curții de Apel Alba Iulia – Secţia I civilă, în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi Statul Român prin Municipiul Sibiu reprezentat de Primar şi Statul Român prin Ministerul Finanţelor”, este minuta deciziei definitive pronunțate miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit hotnews.ro. Hotărârea este definitivă.

ANAF explica în aprilie într-un răspuns pentru G4Media.ro că, din cauza litigiilor privind moștenirea, nu poate recupera un alt imobil care a aparținut președintelui, spațiul comercial din strada Nicolae Bălcescu 29 și nici cei 260.000 de euro obținuți din chirie de familia prezidențială.

Controversata istorie a caselor lui Klaus Iohannis

În plus, proprietățile care fac obiectul unei investigații a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au o istorie controversată.

Aceste imobile au fost naționalizate în anii 1960, iar familia Iohannis a reușit să le achiziționeze cu bani proveniți din încasările din chirii.

Investigațiile jurnalistice au expus mai multe manevre prin care familia Iohannis a obținut imobilele din Sibiu, dar și despre modul în care s-au realizat achizițiile ulterioare.

Deși în prezent aceste imobile sunt supuse unei anchete amănunțite, Înalta Curte de Casație și Justiție a emis o decizie prin care a stabilit că toate sumele încasate din chirii au fost obținute ilegal. Astfel, este doar o chestiune de timp până când ANAF va putea începe executarea silită pentru a recupera aceste fonduri.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primarul unui oraș vecin Botoșaniului a pus gând rău rufelor întinse la uscat pe balcoane!

astăzi, 19:45

Cei care nu vor respecta noile reguli riscă amenzi usturătoare. Pentru a îmbunătăți estetica orașului, Primăria din Iași a scos în dezbatere publică un proiect ce prevede mai m...

Polițiștii locali botoșăneni, la datorie pentru asigurarea ordinii și siguranței!

astăzi, 19:00

Polițiștii locali, în sprijinul vârstnicilor Miercuri, 15 ianuarie 2025, jurul orei 10:00, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, pe timpul...

O mamă singură din Botoșani, care își îngrijește din greu copilul grav bolnav, la un pas de a fi dată afară din locuință!

astăzi, 18:28

Mama nu mai face față datoriilor. Joi, 16 ianuarie, a primit somație că va fi executată silit din cauza datoriilor la apartamentul social cu o cameră, în care locuiește cu chirie. Cei ...