Rezultate DEZASTRU pentru PNL, în colegiul coordonat de Șoptică

Rezultate DEZASTRU pentru PNL, în colegiul coordonat de Șoptică

Partidul Național Liberal a bifat încă o înfrângere usturătoare în nordul județului Botoșani, zonă de care se ocupă senatorul Costel Șoptică, președintele Organizației Județene PNL.

PNL a pierdut în orașul Darabani și în majoritatea comunelor, inclusiv în cele conduse de primari liberali. Excepție face comuna Rădăuți Prut în care PNL a câștigat alegerile cu 43,3%. Aici, primarul Viorel Nichiteanu și Tiberiu Nichiteanu, președintele Organizației Județene de Tineret PNL Botoșani s-au implicat așa cum au făcut-o de fiecare dată și au înregistrat un rezultat foarte bun.

Interesant este că PNL nu a câștigat nici măcar în Suharău, comuna natală a senatorului Șoptică și nici în alte comune în care de obicei obținea rezultate foarte bune.

Dacă senatorul Șoptică a înregistrat rezultate catastrofale pe colegiul Darabani, deputatul Cristian Achiței a depășit așteptările pe colegiul Săveni. Klaus Iohannis a obținut în acest colegiu 37,5% în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 35,34%. A pierdut alegerile în Săveni și Vlăsinești la o diferență mare dar le-a câștigat în orașul Ștefănești, acolo unde s-a implicat primarul Florin Buțura, precum și în celelalte comune.

Dacă în comune precum Ripiceni, Mihălășeni, Dângeni sau Durnești, era normal ca PNL să câștige deoarece a făcut-o aproape de fiecare dată, surpriza a venit în comunele Trușești și Românești, conduse de primari PSD.  De asemenea, Klaus Iohannis a câștigat alegerile în comuna Nicșeni unde primar este un reprezentant ALDE.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
4

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
68

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
47

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....