Dăncilă are probleme mai mari decât lacrimile de la sediul PSD: se desecretizează dosarul 10 august 2018, iar Dragnea a făcut acuzații care o pot băga pentru 18 ani în pușcărie!

Dăncilă are probleme mai mari decât lacrimile de la sediul PSD: se desecretizează dosarul 10 august 2018, iar Dragnea a făcut acuzații care o pot băga pentru 18 ani în pușcărie!

Candidatul PSD la președinția României, Viorica Dăncilă, pare să aibă probleme mai mari decât lacrimile din această după amiază de la sediul PSD de la București.

Ministrul de Interne, Marcel Velă, a anunțat, marți, că până la data de 1 decembrie va ajunge la Parchetul General raportul integral, desecretizat, privind violențele Jandarmeriei din 10 august 2018. Viorica Dăncilă era premier și a acuzat o lovitură de stat într-un document oficial, scrie Comisarul.ro.

Ministrul de Interne a solicitat comisiei speciale din MAI să desecretizeze, până săptămâna viitoare, toate documentele legate de evenimentele din 10 august 2018 din Piața Victoriei, și a anunțat că dorește să trimită, până pe 1 decembrie, întreg raportul, desecretizat, către procurorii care anchetează ce s-a întâmplat în timpul protestului din 10 august. Marcel Vela a ordonat și efectuarea unui audit la Jandarmeria Română, intenționând să facă schimbări la vârful structurilor din această instituție.

În paralel, fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, o acuză de evaziune fiscală în formă continuată prin ascunderea sursei impozabile, faptă care este pedepsită în România cu până la 8 ani de închisoare conform Legii 241/2005, iar cu sporul de 3 ani, pentru forma continuată, și majorarea de 7 ani pentru mărimea prejudiciului, pedeapsa poate ajunge la 18 ani.

În cererea de sesizarea a Curții de Justiție a UE (CJUE), fostul șef al PSD susține că Viorica Dăncilă nu ar fi declarat corect salariul pe care i-l plătea, în perioada când a fost europarlamentar, asistentei sale locale, ceea ce ar putea fi o fraudare a banilor UE, mai scrie Comisarul.ro.

În document, Dragnea susține că Dăncilă „nu a declarat salariul real al angajatului asistent local (a declarat exclusiv salariul minim pe economie), astfel încât la bugetul naţional nu au ajuns în intervalul februarie 2017 - ianuarie 2018, dar nici până în prezent impozitele calculate la salariul real virat de Parlamentul European”.

Asistenta locală la care se referă este Adriana Botorogeanu, una dintre angajatele de la DGPASC Teleorman, din dosarul în care fostul șef al PSD a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, iar Botorogeanu a fost condamnată și ea la doi ani cu suspendare.

Cererea de sesizarea a CJUE are legătură cu dosarul de la Curtea de Apel București în care Dragnea contestă noua conducere PSD, stabilită la Congres. În document, Dragnea nu precizează numele lui Dăncilă și Botorogeanu, însă acestea sunt ușor de identificat, de vreme ce în cazul celei dintâi vorbește despre perioadele în care a fost europarlamentar și apoi momentul în care Congresul a ales-o președinte PSD, iar în cazul celei de a doua spune „salariata din dosarul subsemnatului”.

Declarațiile în amănunt le puteți citi pe publicația on-line Comisarul.ro 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îndrăgit duhovnic din Athos, în mijlocul maicilor de la Vorona. ”Vedeți câți oameni a dat Botoșaniul?” (Foto)

astăzi, 12:17
61

Mănăstirea Vorona este o adevărată comoară a Ortodoxiei. Aici, în sobrietatea chiliilor monahale, râvna obștii de viețuitoare continuă cu sârguință lucrarea rodnică de zid...

Anunț important pentru pensionarii botoșăneni, când intră banii pe card?

astăzi, 11:36
109

Casa Județeană de Pensii (CJP) din Botoșani face un anunț important pentru botoșănenii care își încasează pensia pe card.Astăzi, 30 aprilie, au fost operate și validate trans...

O instituție de cultură din Botoșani își mărește echipa, despre ce post este vorba!

astăzi, 11:12
171

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani caută să angajeze mânuitor, montator decor pentru o perioadă nedeterminată, cu program de muncă de 8 ore pe zi.Potrivit anunțului pub...