Reclamație la Poliție pe speța voturilor nule. Cosmin Andrei: „Nu am nicio certitudine că aceste voturi nu au fost alterate”

Reclamație la Poliție pe speța voturilor nule. Cosmin Andrei: „Nu am nicio certitudine că aceste voturi nu au fost alterate”

Organizația județeană a Partidului Social Democrat (PSD) a depus plângere la Poliție, reclamând că buletinele de vot exprimate în secțiile din municipiul Botoșani și declarate nule ulterior ar fi depozitate în neconcordanță cu prevederile legale, fiind nesecurizate, a anunțat vineri câștigătorul funcției de primar al orașului-reședință de județ, Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, de la momentul încheierii procesului electoral, buletinele declarate nule au fost depozitate „în sufrageria domnului Flutur”, fără supraveghere și fără sigilii.

„Știu că în acest moment, buletinele nule sunt în biroul președintelui și al locțiitorului, fără a-i acuza de ceva. Nu avem certiturdinea că au fost păzite aceste buletine, motiv pentru care am făcut, de asemenea, o plângere la Inspectoratul Județean de Poliție, reclamând faptul că nu există o bază strictă a acestor buletine nule, care înseamnă și buletine albe, care nu au aplicate nicio ștampilă, pe niciun competitor, și aceste buletine pot fi alterate. Eu nu pot spune că este un număr mic de voturi. Trebuiau depuse împreună cu celelalte sau măcar supravegheate și sigilate”, a declarat vineri Cosmin Andrei.

Acesta a mai arătat că inclusiv modul în care s-a efectuat transportul buletinelor ridică semne de întrebare, iar solicitarea de renumărare a acestora, depusă de către liberalul Cătălin Flutur, este apreciată ca inadmisibilă și suspectă, în aceste condiții, de organizația PSD Botoșani.

„Nu ne temem de renumărarea voturilor, dar trebuie să specificăm un lucru. De la încheierea procesului electoral și până astăzi când s-ar putea face această renumărare, întrebarea este: Unde au fost voturile? Cum au fost păzite, cum au fost transportate? Voturile astăzi sunt în incubatorul de afaceri. Cu alte cuvine, cu ghilimele de rigoare, în sufrageria domnului Flutur. Noi trebuie să renumărăm voturile din sufrageria domnului Flutur, care este păzită de fostul consilier local Iulian Blaga, angajat la Locativa. Pentru prima dată, voturile sunt păstrate în sediul Locativa, condusă până acum patru ani de domnul Flutur. Nu am nicio certitudine că de la încheierea procesului electoral și până astăzi, aceste voturi nu au fost alterate”, a mai spus Andrei.

Între timp, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) a demarat cercetări în vederea stabilirii realității faptice și a circumstanțelor pe această speță.

„Se efectuează verificări cu privire la aspectele sesizate de reprezentanții unui partid politic, privind modul de păstrare a unor buletine de vot, iar în funcție de rezultate, se vor dispune măsuri”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta