Pro România negociază cu partidele. Va forma majoritatea în CL și CJ „pe proiecte”

Pro România negociază cu partidele. Va forma majoritatea în CL și CJ „pe proiecte”

Organizația județeană a Pro România din Botoșani se află în negocieri cu celelalte filiale ale partidelor politice, în vederea obținerii unei majorități favorabile celei dintâi, arată coordonatorul acesteia, deputatul Mihaela Huncă.

Pro România a reușit să treacă pragul electoral pentru validarea unui membru în Consiliul Local (CL) al municipiului Botoșani, repsectiv pentru desemnarea a doi consilieri județeni, iar balanța puterii în cele două cvorumuri va fi decisă de strategia de aliere a organizației. Astfel, liderul filialei a transmis că se poartă deja discuții cu partidele care vor avea reprezentanți în componențe, atât cu cele de dreapta (PNL, USR PLUS, ALDE), cât și cu cel de stânga (PSD).

„Suntem în tratative și cu stânga și cu dreapta. Sunt negocieri, până săptămâna viitoare nu vă pot spune. Negociem varianta cea mai bună, ne gândim și la proiecte, ne gândim și la cetățenii județului Botoșani, în ceea ce privește Consiliul Județean. Ne gândim la toate variantele. Poți să ai majoritate, dar dacă nu îți vin fondurile de la București, e o problemă și aici ne gândim. Sau poate să fie tot timpul o neînțelegere la nivel de Consiliu Județean. Trebuie să creăm o majoritate, majoritatea trebuie să fie pe proiecte. Noi am avansat și ne-am întâlinit. M-am întâlnit cu toate partidele și am văzut ce variante sunt. Normal, noi vom alege varianta cea mai bună, pentru noi și pentru cetățeni”, a declarat Mihaela Huncă.

Lidera Pro România a precizat că, în urma acestor alegeri, organizația a obținut peste 60 de consilieri locali și doi primari.

 

Spune-ne opinia ta