Răzvan Rotariu, cercetat de Poliție, după ce a fost acuzat de amenințare de către un agent de securitate. „Este o mare minciună. Mi-a spus că mă face vedetă”

Răzvan Rotariu, cercetat de Poliție, după ce a fost acuzat de amenințare de către un agent de securitate. „Este o mare minciună. Mi-a spus că mă face vedetă”

Deputatul social-democrat Răzvan Rotariu este plasat din nou sub auspiciile unei acuzații de amenințare și este cercetat penal, după un incident în trafic, pe numele său existând o plângere la Poliția Municipală din Botoșani.

Un bărbat din Botoșani, angajat al unei firme de pază, a reclamat faptul că, în dimineața zilei de luni, în jurul orei 8:00, aflat pe strada Marchian, unde fusese solicitat să intervină la unul dintre obiectivele protejate de societatea de securitate, a avut o întâlnire în trafic cu Răzvan Rotariu, aflat și el la volan pe aceeași stradă. Întrucât mașina inscripționată a firmei a oprit pe avarii vizavi de Casa Sindicatelor și autoturismul deputatului se deplasa în spatele acesteia, Rotariu s-ar fi angajat în depășire și ar fi orpit în dreptul vehiculului aflat pe avarii, după care ar fi început să adreseze injurii șoferului și să amenințe în baza calității de parlamentar.

„A început să amenințe că are el pe cineva în Botoșani care m-ar putea lăsa în fundul gol. A spus că e parlamentarul Rotariu Răzvan și că eu pot rămâne oricând fără serviciu. A înjurat de mamă, i-am spus că fac reclamație la Poliție. A spus că își bagă **** în mine și în Poliție”, povestește Dan Ceplinschi, agentul în cauză.

Varianta susținută de către parlamentar este cu totul alta, în schimb.

„Nu este nimic adevărat. Nu am înjurat pe nimeni niciodată și nici nu mi-aș permite așa ceva. Este doar o mare minciună și am rămas perplex, sincer să fiu. Eu doar am oprit în dreptul mașinii și i-am spus șoferului să mute mașina undeva, pentru că efectiv încurca circulația, în vreme ce colegii lui stăteau în fața farmaciei, beau cafea și fumau. Atât am spus, nu am înjurat și nu am devenit în nici un mod ostil. La care șoferul îmi zice: >. Desigur, m-a recunoscut cine sunt din start și mi-a zis că mă face vedetă, dar nu mă așteptam la o astfel de minciună. Și acum mă trezesc cu așa ceva. Nu este corect, dar se va demonstra acest lucru. În zonă sunt camere, se poate vedea că incurca circulația, iar eu am oprit pentru foarte scurt timp și nu am adresat nicio jignire”, a relatat deputatul Răzvan Rotariu.

Având în vedere declanșarea anchetei, rezultatele vor stabili cu exactitate circumstanțele și natura celor reclamate, dându-se, în decurcul acestor zile, soluția procedurală corespunzătoare, în cazul în care infracțiunea de amenințare se confirmă.

Nu este primul incident de acest tip în care este implicat deputatul Răzvan Rotariu. În urmă cu mai bine de o lună, același nume a fost acuzat de amenințare și proferare de injurii de către un polițist de la Aeroportul din Salcea după ce i s-a solicitat să-și mute mașina parcată neregulamentar. Conform lui Bogdan Bănică, președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR Decus, parlamentarul s-ar fi folosit de calitatea sa pentru a pune presiune pe polițist, alegându-se, în final, cu o amendă de 2.240 lei, permisul suspendat și o plângere penală din partea polițistului, pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

„Așa a fost și la Suceava, sindicalistul acela este cercetat de comisia de disciplină pentru modul în care vorbește, dar spune despre mine că am înjurat, când eu nu am folosit niciun cuvânt de această natură. L-am dat în judecată pe domnul acela și la fel voi proceda și cu domnul acesta, pentru că e vorba despre imaginea mea publică. Iar mie chiar nu îmi stă în caracter să adopt o astfel de atitudine”, a mai explicat deputatul Răzvan Rotariu.

Update:

În replică, reclamantul susține că există dovezi care arată contrariul a ceea ce a relatat deputatul social-democrat și că va cere Poliției inclusiv un test poligraf, pe lângă verificarea imaginilor sursprinde de camerele de supraveghere. Mai mult, acesta spune că a fost contactat, miercuri dimineață, atât de către Răzvan Rotariu, cât și de către avocata sa, fiindu-i trimise mesaje „cu subînțeles”.

„Azi dimineață chiar el mi-a dat mesaj, cu referire la faptul că am spus eu că îl fac vedetă. Dar s-a contrazis singur. Nu pot acum arăta despre ce mesaje este vorba, dar voi informa organele competente. A mințit fără bun simț când a povestit varianta lui. Eu nu îl cunosc personal, nu am nimic cu el, nici nu l-am recunoscut, fără să îmi spună el cine este. Și niciun coleg nu fuma sau bea cafea când a oprit el lângă mașina noastră, asta se poate vedea pe camere. A vorbit murdar și a amenințat inclusiv cu moartea, așa, mai mușamalizat. Iar asta nu e frumos față de un cetățean aflat în timpul serviciului. Dar va lămuri Poliția”, a fost reacția lui Dan Ceplinschi, după ce a citit cele declarate de către Răzvan Rotariu pentru Știri.Botoșani.Ro.