Propunere pentru impunerea unui viceprimar liberal la conducerea municipiului Botoșani. „Noi suntem remorca PSD?”

Propunere pentru impunerea unui viceprimar liberal la conducerea municipiului Botoșani. „Noi suntem remorca PSD?”

Consilierul local Eugen Țurcanu spune că va propune forurilor statutare ale PNL să negocieze impunerea unui viceprimar liberal la conducerea municipiului Botoșani. El se declară contrariat de maniera în care colegii de partid sunt îndepărtați din funcții în favoarea membrilor sau apropiaților PSD.

„În plan politic, nu pot să constat decât faptul că noi chipurile suntem într-o mare alianță națională, strategică, la nivel de România, PSD și PNL, și constat cum zi de zi încă un director PNL este executat și dat afară de către PSD la Botoșani. Deschidem presa și găsim: Boboc dat afară, doamna Ada Macovei dată afară, doamna Adăscăliței dată afară, Mihai Țurcanu eliminat indirect și tot așa. Directori reprezentativi ai PNL Botoșani, care făceau cinste organizației noastre din punct de vedere profesional. Acum au ajuns și la mine. Eu nu înțeleg ce fel de alianță este asta. Numai la bine? Numai pentru PSD? Noi suntem remorca PSD, atașul lui, ca la motocicletă, cei care suntem trași de ei? Ei numesc oamenii noștri, ei hotărăsc pe cine punem, totuși avem un electorat care ne reprezintă, pentru care ne batem și care ne-a propulsat în posturile în care suntem”, deplânge Eugen Țurcanu.

El deplânge că liberalii sunt excluși și din procedurile de organizare a concursurilor de ocupare a unor funcții publice, când acestea au loc, sugerând că primarul municipiului Botoșani și-a adus abuziv „prietenii” în aparat.

„Pe de altă parte, tot eu voi propune în forurile statutare ale partidului să încercăm să cerem, să negociem și un post de viceprimar la municipiu. Este propunerea mea. Dacă tot se cheamă alianță, de ce nu ni se dă și nouă un post de viceprimar să participăm la această mare construcție politică în plan național? Se va candida pe tot felul de posturi în cadrul Primăriei Botoșani, vedem numai interpuși, numai prieteni de-ai lui Cosmin Andrei peste tot. Măcar să fim și noi în comisiile de concurs, măcar să asigurăm o minimă transparență a ce se întâmplă acolo, să dăm o șansă și altora, nu doar politrucilor cu carnet PSD”, este de părere consilierul liberal.

 

Spune-ne opinia ta