Primarul comunei Românești și-a motivat migrarea spre ALDE: voia cinci kilometri de asfalt și o sală de sport, dar PSD l-a ignorat

Primarul comunei Românești și-a motivat migrarea spre ALDE: voia cinci kilometri de asfalt și o sală de sport, dar PSD l-a ignorat

Primarul comunei Româneşti, din judeţul Botoşani, Dumitru Buzoianu, și-a motivat public, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată joi, de ce a părăsit PSD și a aderat la ALDE, organizație din urmă condusă de către Florin Țurcanu.

Astfel, potrivit celor declarate de către edil, părăsirea PSD a fost o decizie luată în urma lipsei de susținere din partea social-democraților, în ceea ce privește proiectele de investiţii locale din Românești.

"Când am aderat la PSD şi mi s-a propus funcţia de primar, am avut nişte cerinţe care erau necesare unei comune. Mi s-a promis că toate proiectele pe care le-am propus eu, vor fi susţinute. În final, mi s-a aprobat o singură grădiniţă. Alte proiecte, respectiv asfaltarea a cinci kilometri de drum comunal şi o sală de sport, nu mi s-au aprobat. Asta a fost determinarea să iau alte opţiuni, respectiv să mă înscriu în ALDE"

, a precizat Buzoianu.

Deși nu a făcut publică lista întreagă a celor „20 de primari care vor părăsi PNL și PSD”, ALDE a anunțat, în urmă cu mai bine de o lună, un prim lot de șapte edili care vor candida pe listele ALDE: Costel Romanescu (primar în Păltiniș), Dumitru Buzoianu, Dinu Moroșanu (primar în Viișoara), Valerian Varvaruc (primar în Corni), Iulian Iliescu (primar în Nicșeni), Cristian Dumitraș (primar în Cordăreni) și Eugen Nechita (primar în Drăgușeni), dintre care primii doi și-au prezentat deja public motivele migrării.