Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică: Începerea școlii nu este un subiect de campanie!

Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică: Începerea școlii nu este un subiect de campanie!

Comunicat:

Guvernul Orban pregătește deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil.

Începerea școlii nu este un subiect de campanie! Nu ne jucăm cu educația, dar nici putem pune în pericol siguranța copiilor noștri.

Şcoala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei. Există un grup de lucru interministerial care face analize, evaluare a infrastructurii, evaluare a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază sisteme, inclusiv sistemul mixt.

Există și situații în care, la nivelul unității de învățământ, există posibilitatea reluării cursurilor în condiții normale.

De asemenea, avem pregătit și un scenariu hibrid în care unii elevi vor veni la școală și alții vor participa la cursuri de acasă, în format online.

Suntem pregătiți și pentru situația în care vom continua lecțiile online, dacă epidemiologii nu vor permite accesul copiilor la școală. Guvernul Orban a alocat din fondul de rezervă sumele necesare pentru achiziționarea numărului de tablete care a rezultat din centralizarea făcută de Ministerul Educației prin inspectoratele școlare. Este vorba de 250.000 de tablete. Așteptăm să se finalizeze licitația pentru a putea distribui tabletele. Acestea vor fi livrate până la data de 10 septembrie copiilor din mediile dezavantajate.

De asemenea, cifra necesarului de tablete a fost rezultatul unei centralizări care a fost făcută de inspectoratele școlare pe baza informațiilor furnizate de managerii școlilor și a unităților de învățământ după consultarea părinților. Aceasta a fost procedura prin care s-a stabilit necesarul de tablete.

Pregătim deschiderea școlii pentru orice situație posibilă. Guvernul Orban va găsi cele mai bune soluții în așa fel încât siguranța copiilor să nu fie pusă în pericol în vreun moment.

(Comunicat de presă emis de Senator, prof. Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
8

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
125

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
57

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...