Prefectul Sorin Cornilă: „Botoșaniul a avut o contribuție esențială la dezvoltarea culturii și identității naționale”

Prefectul Sorin Cornilă: „Botoșaniul a avut o contribuție esențială la dezvoltarea culturii și identității naționale”

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a participat duminică la manifestările dedicate aniversării a 173 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

Mesajul prefectului de Ziua Culturii Naționale:

„Ziua Culturii Naționale ne oferă prilejul să recunoaștem și să apreciem rolul și meritele personalităților culturale românești în dezvoltarea țării, a nației și în afirmarea identității naționale a României.

Iar Botoșaniul a avut o contribuție esențială la dezvoltarea culturii și identității naționale. 

Astăzi se împlinesc 173 de ani de la nașterea marelui nostru poet, Mihai Eminescu. Creația sa, mai actuală ca oricând, ne amintește de cele mai importante valori ale identității noastre naționale, iar versurile sale, inspiră generațiile actuale.

Ne dorim să trăim într-o lume mai bună. Și pentru a trăi într-o astfel de lume trebuie s-o creăm zi de zi, împreună și putem face acest lucru prin cultură.

Cu permisiunea dumneavoastră, il voi parafraza pe Mihai Eminescu: „datoria oamenilor ce vor din adâncul lor binele ţării e creşterea morală a generaţiunii tinere şi a generaţiunii ce va veni”.

Trăiască Nația!”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Praf saharian deasupra României. ”Depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului!”

astăzi, 13:47
13

O nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană va tranzita, începând de azi, de la ora 12.00 și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României, c...

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
58

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...

Pasageri cu comportament suspect, polițiștii au găsit droguri sub preșul din mașină!

astăzi, 12:18
123

Astăzi, 16 aprilie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate.În...