PNL da cu anonime in Ada Macovei!

PNL da cu anonime in Ada Macovei!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Liderul PNL Botosani, Florin Turcanu, a prezentat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, o scrisoare anonima plina de acuzatii la adresa inspectorului general al ISJ Botosani, Ada Macovei, scrisoare pe care deputatul sustine ca a primit-o de la un grup de cadre didactice din Botosani.

In scrisoarea respectiva, Ada Macovei este acuzata de faptul ca "are la activ multe acte de abuz si coruptie la ISJ Botosani". De asemenea, autorii scrisorii il acuza pe inspectorul general al ISJ ca "si-a fixat un salariu net de 6000 de lei/luna", dar si de faptul ca "pentru a fi numita inspector general, tovarasa “doctor in stiinte chimice a fost titularizata in februarie/martie 2009, nelegal, la o scoala particulara in Suceava, la Liceul nr.1, liceu care nu avea acreditarea". Acestia mai sustin ca "in aceasta perioada d-l deputat Buhaianu-Obuf Catalin a monitorizat zilnic activitatea d-nei general, Macovei si abaterile s-au facut de comun accord!!!".

In scrisoarea anonima primita de Florin Turcanu se mai precizeaza si faptul ca Ada Macovei ar fi intervenit pentru fratele deputatului Buhaianu. "Tot ca administrator financiar (la liceul Gh. Asachi) l-a incadrat pe fratele lui Catalin Buhaianu Obuf, deputat PDL", se arata in scrisoarea respectiva.

Contactat telefonic, deputatul a infirmat faptul ca ar avea vreun frate, insa recunoaste ca problema nu este noua, inspectorul general fiind audiat si de Directia Generala Anticoruptie in legatura cu acest subiect. "Nu este fratele meu. Eu, in primul rand, nu am frate. Aceste scrisori vin pe filiera politica, avand scopul de a ne face rau mie si Adei Macovei. Acuzatia nu este noua. Doamna Ada Macovei a fost chemata si la DNA, la Suceava, pe tema asta", a precizat deputatul Catalin Obuf Buhaianu.

In scrisoarea respectiva, care ii este adresata deputatului PNL Florin Turcanu, cadrele didactice ii solicita aceastuia sa intervina: "Date fiind cele prezentate, va rog sa investigati si sa cercetati managementul in folos propriu desfasurat de Ada Alexandrina Macovei, prin transformarea ISJ in propriul SRL".
 
Inspectorul general al ISJ Botosani a declarat telefonic, pentru Stiri Botosani, ca acuzatiile nu au temei. Mai mult, spune Ada Macovei, nu este prima data cand se confrunta cu o asemenea situatie, in urma cu cateva luni Liviu Campanu prezentand presei o alta scrisoare de acest fel. "Aceste acuzatii nu sunt intemeiate. In cazul celeilalte scrisori, care era si semnata, profesorii respectivi au negat in scris ca ar fi semnatarii. Jocul acesta va continua pana la sfarsitul mandatului meu", a precizat Ada Macovei.


 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
124

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
90

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
82

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...