PNL Botoșani începe cu prezentarea membrilor Biroului Politic Local. Avocat Mirela Lăcătușu: „Echipa nou formată are un suflu care mi se potrivește” (foto, video)

PNL Botoșani începe cu prezentarea membrilor Biroului Politic Local. Avocat Mirela Lăcătușu: „Echipa nou formată are un suflu care mi se potrivește” (foto, video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Partidul Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani a început prezentarea noilor membri ai Biroului Politic Local.

Vineri dimineață la sediul de campanie a avut loc o conferință de presă în care a fost prezentat unul dintre membrii Biroului Politic Local. Alături de Sînziana Secrieru, președintele formațiunii politice la nivel local, a fost avocat Mirela Lăcătușu.

Mirela Lăcătușu este avocat de profesie de 25 de ani. În cadrul partidului, botoșăneanca ocupă funcția de prim-vicepreședinte al Biroului Politic Local și prim-vicepreședinte pe strategii politice și comunicare.

Femeia liberală povestește că a ales Partidul Național Liberal, deoarece consideră că există o mare asemănare între justiție și politică.

Am intrat în PNL cu intenția de a ajuta cu experiența din justiție, din sistem. Am apreciat că există o mare asemănare între sistemul judiciar și politică pe considerentul că atât în justiție, cât și în politică ideea principală este de a convinge instanța care, în cazul politicii este reprezentată de cetățeni, de a convinge cu ideile pe care le ai, cu programele pe care le ai și, în final, de a obține un vot favorabil și tot ce este mai bun pentru comunitate”, a declarat Mirela Lăcătușu, avocat de profesie.

Mirela Lăcătușu spune că echipa nou formată vine cu un suflu care i se potrivește.

Din punctul meu de vedere, consider că echipa nou formată are un suflu care mi se potrivește, are o vitalitate și este de o efervescență care induce comunității ideea de schimbare, de a merge mai departe și de aceea am semnat adeziunea la Partidul Național Liberal”, a adăugat Mirela Lăcătușu.

Partidul Național Liberal merge pe motto-ul „Continuăm schimbarea”. Mirela Lăcătușu, nou venită în cadrul partidului, consideră că schimbarea se referă la înlocuirea vechilor structuri, adică la noi oameni cu noi viziuni.

În viziunea mea cred că ar trebui să vizeze înlocuirea vechilor structuri și aici nu mă refer la cele PSD, ci la cele înrădăcinate anterior. Adică schimbarea se referă la o nouă structură, la un nou suflu, date de niște oameni care au competențe. Așa s-a mers și în PNL foarte mult pe competențe, pe ceea ce știe fiecare să facă mai bine pentru ca în acest fel să își aducă contribuția și să poată duce mai departe la rezolvarea tuturor problemelor din comunitate”, a adăugat femeia liberală.  

Pe de altă parte, Mirela Lăcătușu condamnă politicienii care nu pun teoria în practică și îi duc cu zăhărelul pe cetățeni.

În al doilea rând, schimbarea ca și comportament politic. Adică, observ în PNL o sinceritate, o transparență de a face lucrurile mai omenește, mai aproape de oameni, mai puțin teoretice și mai mult aplicate pe probleme, pe situații concrete, cu rezolvări concrete astfel încât să nu se poată reproșa ulterior că au fost probleme și nu s-au rezolvat, că am fi avut nevoie de specialiști și nu s-a apelat la ei”, a adăugat Lăcătușu.

De asemenea, femeia consideră că botoșănenii sunt ușor de mulțumit ca populație.

Botoșănenii sunt ușor de mulțumit ca populație. Măcar ar fi mulțumiți să vadă începutul unor rezolvări sau că sunt pe cale de a rezolva. Nu au găsit acest aspect decât în plan teoretic. În schimb problemele lor rămân aceleași de atâta amar de timp. Consider că asta ar fi schimbarea care a și determinat un val de simpatie pentru președintele partidului, aceea de a coborî în mijlocul oamenilor nu doar atunci când sunt alegeri, nu doar atunci când din problemele lor se face o anumită strategie, ci chiar cu scopul de a le și rezolva problemele”, a completat Mirela Lăcătușu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unde vor învăța de luni elevii unui renumit colegiu din Botoșani, ping-pong pentru găsirea soluțiilor! (foto, video)

astăzi, 16:09

Deși anul școlar a început pe data de 9 septembrie și se discută despre relocarea elevilor din municipiul reședință de județ de luni de zile, la Colegiul Național „Mihai Eminescu&...

Botoșani: Peste 100.000 de hectare de culturi agricole, grav afectate de seceta pedologică!

astăzi, 12:32

La nivelul județului nostru, cultura de primăvară este cu mult mai afectată decât cea de toamnă. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, pentru culturile de primăvar...

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

Thursday, 19 September 2024

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...