PNL aniversează 147 de ani de la înființare. Liderul organizației județene, Costel Șoptică: „Avem foarte multe motive de mândrie”

PNL aniversează 147 de ani de la înființare. Liderul organizației județene, Costel Șoptică: „Avem foarte multe motive de mândrie”

Partidul Național Liberal este primul partid politic din România, iar istoria de 147 de ani a PNL este parte din istoria modernă a României. Elitele țării și ale partidului au contribuit la dezvoltarea economică, administrativă și socială a României.

Partidul Naţional Liberal a fost fondat oficial la date de 24 mai 1875, de către un grup de liberali, printre care Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gh. Vernescu, Tache Anastasiu. Aceștia au pus bazele partidului cu cea mai îndelungată istorie din Uniunea Europeană și din România.

Primul preşedinte al PNL a fost Ion C. Brătianu, iar la doi ani de la înființarea formațiunii politice, în anul1877, în timpul guvernării liberale, România şi-a proclamat independenţa.

După ce au întemeiat, liberalii au construit o țară. Constructori și reformatori au fost, printre alții, Dimitrie Sturdza, Eugeniu Carada, Vasile Lascăr și Spiru Haret, Ionel și Vintilă Brătianu, I.G. Duca. Construcții sunt întemeierea BNR, a Academiei, a băncilor populare, Bursei de valori, așezarea justiției, administrației publice și educației pe baze moderne, crearea industriei naționale și a capitalului românesc.

Încă de atunci, liberalii din toată țara au acţionat sub principiul „Prin noi înşine!” care este şi astăzi deviza Partidului Naţional Liberal.

Pentru PNL, România modernă înseamnă România Europeană. De la începuturile sale a mers mereu spre Europa și a susținut cu succes aderarea noastră la UE și la NATO.

„Marcăm astăzi cu mândrie, încredere și optimism, împlinirea a 147 de ani de la fondarea celui mai important și longeviv partid din România. Avem foarte multe motive de mândrie, iar istoria nu ne lasă să uităm realizările înaintașilor noștri. Partidul Național Liberal este de 147 de ani în slujba României. Astăzi, la ceas aniversar, ne exprimăm recunoștința pe care le-o purtăm acestor oameni care de-a lungul acestor ani au creat istoria modernă a țării noastre, oameni care au fost întemeietori, constructori și reformatori. La mulți ani, PNL! La mulți ani, liberali!”, a declarat Costel Șoptică, Președinte PNL Botoșani.

(Comunicat de presă emis de PNL Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dorohoianca de 10 la Bacalaureat, după contestații: „Este nevoie de foarte multă determinare”

astăzi, 18:24
136

La nivelul județului Botoșani, după rezolvarea contestațiilor, șapte candidați au obținut media 10, printre care și o elevă din Dorohoi.Anamaria-Adelina Gîrțu a învățat la ...

De sâmbătă, comunicarea hotărârilor din procesele civile se va face, din oficiu, prin e-mail

astăzi, 18:15
108

În cazul deciziilor luate de instanțele civile, comunicarea lor urmează să se facă, începând de sâmbătă, în primă fază, prin e-mail, potrivit unei legi oficializa...

Atenţionare de călătorie: În Bulgaria au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum

astăzi, 14:02
310

În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia autovehiculelor de transport marfă şi pasageri...