Oficialități din partea PNL Botoșani, prezente la festivitățile de la Darabani, dedicate Zilei Pompierilor!

În fiecare an, pe 13 septembrie, pompierii își sărbătoresc ziua. Anul acesta, festivitățile au avut loc la Darabani, unde sute de oameni s-au adunat în centrul orașului pentru a-i ovaționa.

Au fost prezente, ca în fiecare an, oficialitățile județului, colegi ai acestora și directori de instituții.

La festivitățile din Darabani a participat și Ovidiu Jitaru, primul pe lista candidaților PNL la Senat în Botoșani. Acesta s-a declarat un admirator al pompierilor, pe care îi consideră adevărați paznici ai vieților.

Prefectul liberal al județului, Dan Nechifor, a fost prezent la sărbătoarea de astăzi chiar în ziua în care a fost instalat în funcție. El susține că pompierii reprezintă viața și că meseria pe care aceștia o practică este una dintre cele mai dificile, deoarece zilnic, în acțiunile lor, își asumă riscuri imense.

Au avut loc avansări în grad, s-au acordat distincții, iar toți pompierii au defilat pe străzile din Darabani spre deliciul publicului adunat în centrul orașului. Zece salvatori care au participat la diferite concursuri internaționale și naționale, au primit diplome de apreciere. Copiii au admirat mașinile de serviciu ale pompierilor, autoutilitarele, mascota unității, cu care s-au înghesuit să facă poze, și uniformele de intervenție.

Parada pompierilor si a tehnicii a încheiat festivitățile, însă darabănenii, de la mic la mare, au rămas în zonă pentru a se bucura de prezența salvatorilor de vieți.

(Comunicat de presă PNL Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum funcționează ceasul cu cuc!

astăzi, 07:15

Americanii, japonezii si romanii isi doteaza fabricile cu un ceas inteligent, cu cuc. America Ora 8: Cucu-cucu, bine-ati venit la lucru! Ora 12: Cucu-cucu, pauza de lucru! Ora 17: Cucu-cuc...

Calendar ortodox, 18 septembrie: Sf. Ier. Eumenie, Episcopul Gortinei; Sf. Mc. Ariadna

astăzi, 07:00

Sfântul Eumenie a trăit în secolul al 7-lea d.Hr. De tânăr a renunțat la averea sa, pe care a împărţit-o săracilor și, urmând lui Hristos, s-a călugărit. S-a nev...

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...