O mie de cărți donate de Ciolacu și parlamentarii PSD pentru biblioteca din Șendriceni

O mie de cărți donate de Ciolacu și parlamentarii PSD pentru biblioteca din Șendriceni

Biblioteca comunală din Șendriceni a primit 1.000 de cărți donate de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și parlamentarii social-democrați botoșăneni, a anunțat lidera organizației județene a PSD, Doina Fderovici.

Potrivit sursei citate, biblioteca a fost amenajată la etajul Căminului Cultural, printr-un proiect derulat de Compania Națională de Investiții, și a fost inaugurată la finele săptămânii trecute. Biblioteca nou construită din comuna Șendriceni dispune de trei săli de lectură, una mai mare unde se oferă acces la 12 calculatoare conectate la internet și alte două săli mai mici, unde fiecare vizitator se poate retrage să lectureze cărțile din cele 1000 de cărți care sunt disponibile în acest moment.

„De când sunt președinte la PSD Botoșani am început să organizez acțiuni de caritate în domeniul cultural, prin donarea an de an de cărți către bibliotecile din mediul rural. Este necesar să atragem copiii de toate vârstele către citit. Cărțile trebuie fie principalul reper de a înțelege lumea, de a vedea în perspectivă și de a-și forma fiecare copil o cultură solidă. Îi mulțumesc domnului președinte Ciolacu pentru că s-a ținut de cuvânt. Când a fost la noi în județ și a vizitat șantierul căminului cultural și al bibliotecii de la Șendriceni, a promis că va fi primul care va dona cărți pentru ca tinerii din localitate să aibă acces la literatura românească și cea universală. Este rolul nostru, al liderilor politici să ne implicăm în viața comunităților locale și fim modele de urmat pentru copiii și tinerii noștri prin cultivarea lecturii și în cele din urmă pentru a lăsa cărțile să schimbe vieți”, a transmis Federovici, într-un comunicat de presă.

Demersului a fost susținut de Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani, care a donat suplimentar 200 de volume de carte.

„Știu cât de multă nevoie au copiii și tineri de la sate de acces la cărți și la lectură pentru a se dezvolta mental, social și emoțional. Mă bucur că primarul comunei Șendriceni, domnul Dohotaru Marin a introdus în proiectul căminului cultural și construirea unei biblioteci comunale. Acest lucru arată că își dorește cu adevărat să le ofere tinerilor din localitate un instrument de formare şi dezvoltare personală de necontestat, cum este o bibliotecă, care de fapt reprezintă o mică instituție de cultură. În perioada în care trăim este esențială revitalizarea rolului cărţii în viața comunităților locale din mediul rural. Le mulțumesc colegilor de la PSD Botoșani că împreună cu ei am reușit să ne mobilizăm și să dotăm o întreagă bibliotecă”, a afirmat Marcel Ciolacu, președintele PSD, potrivit comunicatului citat.





 

 

Spune-ne opinia ta