Modernizarea DN 28B Botoșani - Tg. Frumos merge mai departe (fotogalerie)

Modernizarea DN 28B Botoșani - Tg. Frumos merge mai departe (fotogalerie)

Soluție temeinică implementată de constructor în aceste zile pe DN 28B Botoșani - Tg. Frumos, de la ieșirea din municipiu și până la Zăicești.

După finalizarea reparațiilor la primul strat de asfalt, nu s-a trecut direct la turnarea celui de-al doilea strat (binderul), ci s-a aplicat mai întâi un strat suplimentar, de egalizare, din mixtură AB 31,5. Peste acesta a fost montată o geogrilă, peste care se așterne al doilea strat de asfalt.

Odată finalizată, noua structură a drumului este mult mai solidă decât cea prevăzută în proiectul inițial. La noua soluție s-a ajuns după refacerea studiului de trafic și emiterea, la sfârșitul lunii mai, a unei dispoziții de șantier de către proiectant.

Aceeași soluție tehnică se aplică și pe tronsonul Zosin-Draxini-Buda, acolo unde a fost realizat deja stratul intermediar de egalizare, urmând să fie turnat și al doilea strat asfaltic, binderul.

Sunt în continuare concentrat pentru ca modernizarea întregului drum național așteptat de ani de zile de botoșăneni să meargă cu bine până la capăt!

(Comunicat de senatorul Cristian Achiței)




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
136

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
184

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
54

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...