Ministrul Agriculturii și consilierul premierului pe probleme agricole, în vizită de lucru la Botoșani

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea alături de consilierul premierului pe probleme de agricultură au dat curs invitației organizației județene de a face o vizită de lucru în județul Botoșani la finalul acestei săptămâni.

Ministrul Agriculturii și consilierul premierului pe probleme agricole, în vizită de lucru la Botoșani

   Foto: agrointel.ro

Cu această ocazie, ministrul Daea va avea o serie de întâlniri și discuții cu fermierii din județ, precum și cu conducerea Consiliului Județean și cu reprezentanții administrațiilor publice locale cu privire la situația măsurilor inițiate de Guvern, programul ”tomate românești”, „credite pentru fermieri”, programul „antigrindină”, programul de reabilitare a infrastructurii de irigații, precum și a programelor europene privind acordarea subvențiilor. În acest sens, ministrul Agriculturii va ajunge și în comuna Manoleasa pentru a evalua situația de la stația de pompare pentru irigații din această zonă.

 

De asemenea, cei doi reprezentanți ai Guvernului Grindeanu se vor întâlni cu reprezentanții mai multor asociații de producători agricoli din Botoșani, printre care Asociația Cașcavalul de Săveni și Asociația Legumicultorilor din Săveni.

 

Așa cum am promis vom invita la Botoșani toți miniștrii din actuala echipă de guvernare pentru a le prezenta la fața locului problemele județului nostru și pentru a căuta împreună cele mai bune soluții. Botoșănenii trebuie să știe că toate solicitările lor sunt în atenția organizației noastre. Județul nostru, fiind prepronderent agricol vom susține necondiționat toate măsurile prin care putem să îi sprijinim pe fermierii din Botoșani. Domnul ministru va discuta toate aspectele legate de susținerea agriculturii la nivel local și va prezenta măsurile care urmează să fie implementate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada următoare”, a declarat Doina Federovici.

 

Vizita ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale alături de consilierul premierului pe probleme de agricultură va începe vineri, 9 iunie la ora 20.00, la căminul Cultural din Sârbi, comuna Vlăsinești, unde va participa la întâlnirea cu alegătorii din comună, având în vedere faptul că în această localitate sunt alegeri pentru alegerea primarului.

 

Sâmbătă, 10 iunie, cei doi invitați de la București se vor deplasa în orașul Săveni pentru a avea o întâlnire cu reprezentanții Asociației Cașcavalul de Săveni, începând cu ora 08.30 și cu cei ai Asociației Legumicultorilor din Săveni, de la ora 09.00. La ora 10.00 ministrul Daea va ajunge la Manoleasa la stația de pompare pentru irigații.

 

Începând cu ora 12.30 ministrul Agriculturii va avea discuții cu parlamentarii, primarii și fermierii din Botoșani la Centrul Cultural din Săveni cu privire la programele din domeniul agricol care sunt în desfășurare și care urmează să fie lansate. La ora 15.00 vizita de lucru a ministrului se va încehia și acesta se va deplasa spre municipiul Iași.

 

Comunicat de presă PSD Botoşani

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
548

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
121

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
76

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...