Ministrul Agriculturii, în vizită de lucru în judeţul Botoşani - FOTO
UPDATE!

Încă un ministru al Guvernului Grindeanu a ajuns, sâmbătă, la Botoşani.

Ministrul Agriculturii, în vizită de lucru în judeţul Botoşani - FOTO

Este vorba de Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a venit însoţit de Radu Antohe, consilierul premierului Sorin Grindeanu pe probleme de agricultură.

Cei doi reprezentanţi ai Guvernului au vizitat sâmbătă dimineaţă sediul Asociaţiei Producătorilor de Caşcaval din zona Săveni, membrii Asociaţiei fiind cei care au lansat Caşcavalul de Săveni în procedura de recunoştere europeană drept produs tradiţional. După un tur al fabricii Vlăsie Company, ministrul Daea le-a spus producătorilor că vrea să-i ajute cu tot ce îi stă în putinţă.

„Scopul vizitei mele aici este acela de a afla problemele cu care vă confruntaţi, de asta fac toate aceste vizite. Vreau să mă întâlnesc cu agricultorii, cu fermierii, să aflu ce probleme sunt”, a spus Ministrul Agriculturii. 

Următoarea vizită a ministrului are loc la Ştiubieni, la Asociația Legumicultorilor.

UPDATE:

La Ştiubieni, Ministrul Agriculturii a fost înconjurat de legumicultorii care au format o cooperativă a producătorilor agricoli. Legumicultorii au criticat faptul că pe pieţele din Botoşani clienţii nu-i cred că legumele sunt crescute în solariile proprii.

„Mergem cu roşii şi nu ne cred. Le arătăm poze cu noi culegând roşii şi spun că sunt făcute în Spania”, spunea Mihaela Ascurtulesei, vicepreşedintele cooperativei.

Ministrul Daea a avut soluţia pentru problemă: le-a împărţit legumicultorilor certificatele de producător în cadrul programului "Tomata 2017" precum şi şorţurile cu coduri de bare.

Ministrul a fost impresionat de legumele etalate lângă solarii şi a fost condus prin acestea, apreciind rândurile de roşii, castraveţi, ardei gras, varză.







 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
339

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
485

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
605

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...