Marius Budăi, despre jalonul pensiilor speciale: „Nu vreau să mă înec acum la mal. Lucrăm în aceste zile și cred că îl vom îndeplini”

Marius Budăi, despre jalonul pensiilor speciale: „Nu vreau să mă înec acum la mal. Lucrăm în aceste zile și cred că îl vom îndeplini”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, sâmbătă, că până luni are ambiţia să prezinte liderilor Coaliţiei tot ceea ce a discutat cu Comisia Europeană şi să închidă acest jalon privind pensiile. Despre pensiile speciale, el a arătat că mai sunt anumite aspecte tehnice sesizate de Comisie pe care acum le aşterne pe hârtie şi crede că vor îndeplini jalonul, transmite News.ro.

„Mai am două zile să lucrez la ceea ce am decis cu Comisia Europeană, după care să prezint Coaliţiei. Până luni am ambiţia să prezint liderilor Coaliţiei tot ceea ce am discutat cu Comisia Europeană şi să închid acest jalon. Nu vreau să mă înec acum la mal, lucrăm în aceste zile, vom prezenta materialul ca atare decidenţilor din Coaliţie”, a spus ministrul Muncii la Antena 3. 

Marius Budăi a arătat că odată cu scoaterea acestui indicator care este nedrept să fie acolo (plafonul de 9,4% pentru pensii, în PNRR) nu s-a solicitat introducerea altui indicator în loc.

„Noi am stat şi am discutat acolo despre reforme sănătoase”, a adăugat el. 

Despre pensiile speciale, ministrul Muncii a menţionat că „ceea ce a spus preşedintele PSD a fost că, dacă cu amendamentele ajunse în Parlament şi cu legea adoptată în Parlament, Comisia Europeană va considera în continuare că jalonul este neîndeplinit, atunci aşa este normal, să nu pierdem bani din PNRR şi ultima soluţie, soluţia la îndemână, în calitate de prim-ministru, este asumarea răspunderii”.

„Am aprobat o serie de amendamente la Senat, le-am transmis către Comisia Europeană, s-a acceptat de către Comisie, s-a spus că legea este pe direcţia bună, chiar mai bună decât a fost înainte de Senat, s-au aprobat câteva la Senat. Mai sunt anumite aspecte tehnice sesizate de Comisie pe care acum le aşternem pe hârtie şi cred că vom îndeplini jalonul”, a explicat Marius Budăi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
118

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
76

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
75

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...