Marcel Ciolacu: E un lanț de măsuri, statul strânge cureaua. Amânarea ratelor, un instrument pe care poți să îl folosești sau nu

Marcel Ciolacu: E un lanț de măsuri, statul strânge cureaua. Amânarea ratelor, un instrument pe care poți să îl folosești sau nu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți că măsurile decise luni în Coaliție sunt necesare. „Statul strânge cureaua, și nu românii”, a declarat președintele PSD. 

„E un lanț de măsuri. Totuși, în șase luni vedem un guvern și o coaliție care a luat niște măsuri. Categoric că lucrurile sunt într-o dinamică, dar dacă vă uitați la cea mai mare creștere economică din Europa vom observa că măsurile luate de guvern au avut o eficiență”, spune Ciolacu.

Întrebat de unde se va face reducerea de 10% din cheltuielile bugetare, așa cum Coaliția a anunțat, Marcel Ciolacu a spus că „din bunuri și servicii. Eu, astăzi, împreună cu secretarul general al Camerei, am început să facem această listă de unde se face această economie de 10%”.

Despre amânarea ratelor la bănci, președintele PSD spune că a fost luată decizia politică, urmând ca ministerul Finanțelor să discute cu băncile.

„Este un instrument pe care poți să îl folosești sau să nu îl folosești. Un împrumut pe care îl prelungești. Vedem cum va ieși ordonanța și modul de calcul și care vor fi acordurile dintre bănci și ministerul de Finanțe. (...) Cine dorește. Veți vedea în ordonanță. Sunt și companiile și persoanele fizice. Haideți să vedem normele și ce memorandum încheie ministerul Finanțelor cu băncile. Noi am hotărât politic în Coaliție”, a declarat liderul PSD, citat de Digi24.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre acordarea unui procent din restanțele majorărilor salariale: „Nu e creșterea salariilor, e o respectare a legii, care a avut derogări de amânare și în acest moment o parte din restanțe”.

Întrebat cum va fi acoperită ținta de creștere a colectării la buget cu 10 miliarde, Ciolacu a spus: „Vreo 4 miliarde o sa fie în luna iunie și iulie, a fost o derogare pe impozitul pe venit, plus, noul șef de la ANAF să încadrează pe 2 miliarde lunar pentru recuperare. După 1 iulie e obligatori e-factuare și radarul mărfurilor”.

Coaliția a anunțat luni un nou pachet de măsuri printre care amânarea ratelor la bănci, majorarea salariilor bugetarilor și acordarea în luna iulie a unei sume de 700 de lei pentru pensionarii cu venitul mai mic de 2.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
112

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
66

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
71

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...