Marcel Ciolacu: E un lanț de măsuri, statul strânge cureaua. Amânarea ratelor, un instrument pe care poți să îl folosești sau nu

Marcel Ciolacu: E un lanț de măsuri, statul strânge cureaua. Amânarea ratelor, un instrument pe care poți să îl folosești sau nu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți că măsurile decise luni în Coaliție sunt necesare. „Statul strânge cureaua, și nu românii”, a declarat președintele PSD. 

„E un lanț de măsuri. Totuși, în șase luni vedem un guvern și o coaliție care a luat niște măsuri. Categoric că lucrurile sunt într-o dinamică, dar dacă vă uitați la cea mai mare creștere economică din Europa vom observa că măsurile luate de guvern au avut o eficiență”, spune Ciolacu.

Întrebat de unde se va face reducerea de 10% din cheltuielile bugetare, așa cum Coaliția a anunțat, Marcel Ciolacu a spus că „din bunuri și servicii. Eu, astăzi, împreună cu secretarul general al Camerei, am început să facem această listă de unde se face această economie de 10%”.

Despre amânarea ratelor la bănci, președintele PSD spune că a fost luată decizia politică, urmând ca ministerul Finanțelor să discute cu băncile.

„Este un instrument pe care poți să îl folosești sau să nu îl folosești. Un împrumut pe care îl prelungești. Vedem cum va ieși ordonanța și modul de calcul și care vor fi acordurile dintre bănci și ministerul de Finanțe. (...) Cine dorește. Veți vedea în ordonanță. Sunt și companiile și persoanele fizice. Haideți să vedem normele și ce memorandum încheie ministerul Finanțelor cu băncile. Noi am hotărât politic în Coaliție”, a declarat liderul PSD, citat de Digi24.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre acordarea unui procent din restanțele majorărilor salariale: „Nu e creșterea salariilor, e o respectare a legii, care a avut derogări de amânare și în acest moment o parte din restanțe”.

Întrebat cum va fi acoperită ținta de creștere a colectării la buget cu 10 miliarde, Ciolacu a spus: „Vreo 4 miliarde o sa fie în luna iunie și iulie, a fost o derogare pe impozitul pe venit, plus, noul șef de la ANAF să încadrează pe 2 miliarde lunar pentru recuperare. După 1 iulie e obligatori e-factuare și radarul mărfurilor”.

Coaliția a anunțat luni un nou pachet de măsuri printre care amânarea ratelor la bănci, majorarea salariilor bugetarilor și acordarea în luna iulie a unei sume de 700 de lei pentru pensionarii cu venitul mai mic de 2.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dorohoianca de 10 la Bacalaureat, după contestații: „Este nevoie de foarte multă determinare”

astăzi, 18:24
153

La nivelul județului Botoșani, după rezolvarea contestațiilor, șapte candidați au obținut media 10, printre care și o elevă din Dorohoi.Anamaria-Adelina Gîrțu a învățat la ...

De sâmbătă, comunicarea hotărârilor din procesele civile se va face, din oficiu, prin e-mail

astăzi, 18:15
119

În cazul deciziilor luate de instanțele civile, comunicarea lor urmează să se facă, începând de sâmbătă, în primă fază, prin e-mail, potrivit unei legi oficializa...

Atenţionare de călătorie: În Bulgaria au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum

astăzi, 14:02
314

În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia autovehiculelor de transport marfă şi pasageri...