Mandatele a zeci de primari și consilieri locali, validate de judecătorii din Botoșani! (Video)

În cadrul conferinței de presă săptămânale, Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat faptul că a primit hotărârile de validare a mandatelor pentru consilierii locali din 20 de unități administrativ teritoriale, dar și pentru 55 de primari.

Este vorba despre consilierii locali din Ștefănești, Vorniceni, Stăuceni, Bucecea, Dângeni, Drăgușeni, Manoleasa, Santa Mare, Săveni, Mihai Eminescu, Botoșani, Călărași, Mileanca, Concești, Corni, Gorbănești, Sulița, Știubieni, Vorona și Trușești.

Este un termen de comunicare a hotărârilor de validare a mandatelor a consilierilor locali de 20 de zile, care expiră pe 21.10.2024. Este vorba de mandatele consilierilor locali și a primarilor. Până acum am primit pentru consilieri locali de la Judecătorii pentru 20 de comune”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

În ceea ce privește mandatele primarilor, o situație ieșită din comun este la Coșula, acolo unde primarul ales a decedat chiar după alegeri.

Astfel, Instituția Prefectului trebuie să solicite Guvernului organizarea din nou a alegerilor.

Pentru primarii care vor depune jurământul în fața prefectului și a reprezentanților Instituției Prefectului am primit validarea mandatelor pentru 55 de primari, cu excepția primarului de la Coșula care a decedat și, teoretic, ar trebui să solicităm de la Guvern organizarea unor noi alegeri”, a completat Dan Nechifor.

Primarii a căror mandate au fost validate sunt din Durnești, Cristești, Corni, Botoșani, Trușești, Călărași, Darabani, Flămânzi, Săveni, Ștefănești, Adășeni, Albești, Avrămeni, Mihai Eminescu, Bălușeni, Blândești, Copălău, Coțușca, Curtești, Dângeni, Dobârceni, Drăgușeni, Frumușica, Gorbănești, Havârna, Hănești, Hudești, Hlipiceni, Lunca, Manoleasa, Mihălășeni, Mileanca, Mitoc, Păltiniș, Prăjeni, Răchiți, Rădăuți-Prut, Ripiceni, Roma, Românești, Santa Mare, Stăuceni, Suharău, Sulița, Știubieni, Todireni, Tudora, Ungureni, Unțeni, Vlăsinești, Vorniceni și Vorona.

Un singur primar ales își preia funcția mai târziu decât ceilalți

În comuna Adășeni primarul ales își va prelua funcția abia în luna noiembrie, deoarece în 2020 actualul primar a depus jurământul pe 12.11.2020.

Primar în momentul de față este Constantin Drăsleucă, iar cel ales este Dumitru Drăsleucă de la AUR.

„Avem un singur caz în care cei patru ani de mandat se încheie după data de 27.10.2024, la Adășeni, unde jurământul a fost depus pe 12.11.2020 dacă nu mă înșel”, a adăugat prefectul județului Botoșani.

Când au loc învestirile

Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, ceremonia de învestire a primarului municipiului Botoșani și pentru cel din Dorohoi are loc pe 27 octombrie, iar pe 28 va depune jurământul de credință Valeriu Iftime, președintele ales al Consiliului Județean Botoșani.

„Conform prevederilor legale, termenul pentru depunerea jurământului în fața Instituției Prefectului pentru primari este data de 27 octombrie. Pentru consiliul județean ceremonia de învestire va fi pe 28 octombrie”, a completat Nechifor.

În perioada următoare vor fi emise decizii pentru organizarea ceremoniilor de învestire și pentru celelalte UAT-uri. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Traseul roșu: Ștafeta veteranilor Invictus a ajuns la Botoșani! (Foto, Video)

Thursday, 17 October 2024

Ștafeta Veteranilor este un eveniment marca Invictus România și a ajuns la ediția cu numărul XI, fiind desfășurat în perioada 04 – 25 octombrie 2024. Scopul acestui proiect est...

Un veteran al asistenților la Zilele Medicale Botoșănene: „Oare o să ajungem să vorbim și despre inteligența artificială?” (Foto, Video)

Thursday, 17 October 2024

Cu această ocazie, la Hotel Rapsodia a fost organizat Simpozionul Județean al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) –...

Șef cu acte în regulă la Serviciul de Permise din Botoșani, despre cine este vorba!

Thursday, 17 October 2024

Săptămâna trecută a avut loc concursul pentru ocuparea funcției de șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPÎV) din Botoșani. P...