Liliana Mincă a devenit subsecretar de stat în Guvernul Grindeanu

Fostul parlamentar Liliana Mincă, liderul ALDE Botoşani, a fost "recuperat" de partidul aflat la guvernarea alături de PSD şi i s-a oferit un post, susţinut politic.

Liliana Mincă a devenit subsecretar de stat în Guvernul Grindeanu

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Miercuri, premierul Sorin Grindeanu a numit-o pe Liliana Mincă în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial. Asta în condiţiile în care numele botoşănencei (a subliniat întotdeauna că originile sale sunt la Zahoreni, Manoleasa, n.r.) a mai fost vehiculat pentru funcţia de prefect al judeţului Botoşani dar şi de secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Iniţial, fostul parlamentar a intrat în politică, înregimentându-se în PC. În 2011 a intrat în UNPR, dar la alegerile parlamentare din 2014 a candidat pe listele PP-DD. A urmat însă, în noiembrie 2014, excluderea din PP-DD, decizie revocată ulterior, iar în vara lui 2015 a avut loc fuziunea între UNPR şi PP-DD, ocazie cu care Liliana Mincă revenea "sub comanda generalului", după cum spunea. La câteva luni, însă, Liliana Mincă s-a afiliat PSD, pe motiv că doar social- democraţii îi susţin proiectele. După doar şapte luni, aceasta a plecat şi de la social-democraţi şi s-a înscris în ALDE, conducând filiala botoşăneană în alegerile parlamentare de la sfârşitul anului trecut.

A fost cap de listă pentru Camera Deputaţilor, având-o de-a dreapta pe Margareta Clipa, ce candida pentru Senat, dar a ratat pe toată linia. Nu a abandonat însă ALDE, cel puţin deocamdată.

În campania electorală, unul dintre subiectele preferate ale presei în privinţa Lilianei Mincă a fost apetitul pentru diplome. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor, liderul ALDE Botoşani a obţinut prima diplomă de licenţă, în „management financiar-contabil”, în 1999, la vârsta de 30 de ani. În 2005 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare, iar un an mai târziu a devenit şefă la Loterie, funcţie pe care a îndeplinit-o până în 2009. În timp ce conducea Loteria, între anii 2007-2009, Liliana Mincă (Ghervasuc) a absolvit cursurile a două mastere, a luat încă o licenţă, a absolvit şi Institutul Diplomatic Român. A urmat un master în Securitate şi Apărare Naţională (2007), unul în Managementul Sectorului Public (2007), licenţă în Managementul turismului (2008) şi un doctorat în ştiinţe militare şi informaţii (2008). Astfel, Liliana Mincă (Ghervasuc) a ajuns să fie lector universitar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...