Liderul Forța Dreptei la Botoșani, despre candidații pentru alegeri. „Încercăm să conturăm cele mai bune echipe de candidați” (foto, video)

Membrii partidului Forța Dreptei – Filiala Botoșani au avut, sâmbătă, conferința județeană de alegeri. Mai mult decât atât, candidatul pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie a fost prezent la Botoșani.

Liderul Forța Dreptei la Botoșani, despre candidații pentru alegeri. „Încercăm să conturăm cele mai bune echipe de candidați” (foto, video)

Deputat Violeta Alexandru, membru al partidului Forța Dreptei, a fost sâmbătă la Botoșani. Cu această ocazie a avut loc și o conferință de presă în care liderul formațiunii politice la nivel de județ le-a dezvăluit jurnaliștilor că abia săptămâna viitoare își vor putea prezenta candidații pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.

Este un eveniment Forța Dreptei cu reprezentanți de la sediul central. Discuțiile sunt avansate și eu spun că săptămâna viitoare vom prezenta candidații. În acest moment mai sunt mici retușuri, de aceea nu îmi permit să devoalez în avans numele candidaților”, a declarat Viorel Iliuță, președintele Filialei Județene a partidului Forța Dreptei.

Forța Dreptei (FD) este un partid politic parlamentar din România de centru-dreapta, înființat la data de 14 decembrie 2021 la inițiativa lui Ludovic Orban, fostul președinte al Partidului Național Liberal (PNL) și fost prim-ministru al României.

Filiala Botoșani a partidului a luat ființă anul trecut. Printre membrii formațiunii politice se numără și persoane venite din alte partide. Despre acest aspect, liderul formațiunii politice la nivel de județ a spus că nu sunt veniți foști membri ai PSD sau AUR.

Dacă am avut la început un debut ezitant, acum suntem foarte mândri că numărul membrilor crește spectaculos. Chiar suntem pe ritmul de creștere, am reușit să facem organizații în Botoșani, Dorohoi și încă în șapte comune. Avem în curs de constituire organizații încă în cinci comune. Dacă echipa va rămâne la fel de motivată și de activă sunt absolut convins că la final de an vom avea 50% din localitățile din județ organizații. Avem oameni care au mai făcut politică, dar sunt în general puțini, avem oameni care au plecat din PNL pentru că au fost nemulțumiți de ce se întâmplă acolo. Mai avem oameni care vin din alte partide, exlus PSD sau AUR, iar restul oamenilor sunt oameni care nu au mai făcut politică, dar sunt oameni care chiar au achesat la ceea ce încercăm noi să transmitem în spațiul public”, a adăugat Viorel Iliuță.

Candidatul pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, deputat Violeta Alexandru, prezentată la Botoșani, a declarat că a observat și ea că formațiunea județeană a partidului începe să crească frumos, organic.

„Într-adevăr, crește frumos organizația. Sunt oameni de calitate, care au această dorință de a pune umărul la o construcție de dreapta într-un peisaj politic în care nu mai ai ofertă electorală în afară de Forța Dreptei. Mă uit în Parlament, sunt cea care coordonează activitatea deputaților noștri din Camera Deputaților și văd de PNL o serie de propuneri care nu diferă cu nimic de ideile de la PSD”, a declarat Violeta Alexandru, deputat în Parlamentul României și candidatul Forța Dreptei pentru alegerile europarlamentare de pe 9 iunie.

 

 





 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
983

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9422

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1301

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...