Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

Consilierii au transformat sala de ședințe din cadrul Primăriei municipiului Botoșani într-un adevărat „front” de luptă politică, unii aruncând chiar și cu vorbe grele și jigniri.

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o atmosferă tensionată chiar de la debutul acesteia, în partea în care consilierii locali și-au prezentat interpelările.

Totul a pornit de la o intervenție pe care consilierul Cătălin Flutur a avut-o în plenul ședinței de Consiliul Local. Subiectul abordat de fostul primar al municipiului Botoșani a vizat problema tramvaielor și probleme pe care refugiile acestora le-au creat de-a lungul timpului.

De aici, spiritele s-au încins. Liberalul Cătălin Flutur l-a acuzat pe primarul Cosmin Andrei că nu ar fi făcut nimic în ceea ce privește transportul în comun al botoșănenilor.

Aveam și eu aceeași interpelare ca doamna Curelariu vizavi la refugiile de tramvai. Din păcate, chiar dacă au început să se scoată în momentul de față, în ultima perioadă am avut multe evenimente nefericite în zona acelor refugii. După patru ani am rămas cu aceleași nouă autobuze, pardon că ați mai cumpărat două, ca să nu sară tramvaiele. Stăm în 11 autobuze și alea de atunci (...) Eu am obținut 80 de milioane de euro pentru tramvaie, iar dumneavoastră nu ați înlocuit cu nimic în patru ani”, a precizat Cătălin Flutur.

În apărarea edilului șef al municipiului Botoșani a sărit chiar colegul de partid, viceprimarul Bogdan Buhăianu, care l-a întrebat pe Cătălin Flutur dacă își dorește cumva tramvaiele înapoi.

Deci vă doriți tramvaiele în continuare?”, a precizat Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului Botoșani.

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a continuat să vorbească peste consilierul Cătălin Flutur, iar acesta din urmă l-a rugat să se înscrie la cuvânt.

„Ați luat-o pe căi greșite”

Atmosfera a devenit din ce în ce mai tensionată. Fiecare consilier vorbea în legea sa, unul peste altul, aruncând fel și fel de vorbe.

Declarații din astea faceți pe strada Teatrului, aici vorbiți lucruri administrative. Vă rog să vă limitați strict la atribuțiile de consilier local. Reveniți-vă, ați luat-o pe căi greșite, reveniți la buna credință și faceți administrație”, a intervenit spunând Gabriel Tanasă, președintele de ședință.

Mai mult decât atât, Gabriel Tanasă a solicitat intervenția colegilor de la IT să îi taie microfonul colegului său, Eugen Țurcanu, pe care l-a acuzat că face declarații politice.

Colegii de la IT, în momentul în care se fac declarații politice opriți microfoanele, vă rog frumos. Nu stați degeaba! Solicit să tăiați microfonul domnului consilier Eugen Țurcanu. Fac un apel la bunăvoința dumneavoastră și la stimații reprezentanți ai presei: nu încurajăm să transmitem mesaje politice în interiorul Consiliului Local. Declarațiile politice le facem la sediul de partid”, a spus Gabriel Tanasă.

„Pietrele mai lipsesc și crucea”

După întregul circ produs în debutul ședinței, primarul Cosmin Andrei a precizat că îi este rușine.

„E cel puțin penibil, mi-e și rușine de colegii noștri care au venit aici să discute aspecte administrative și asistă la tot circul ăsta cu dați-mi, dați-mi. Informațiile sunt publice, le cunoașteți. Numerele de înmatriculare, mărimea de la pantof, dioptrii. Pietrele mai lipsesc și crucea și să fiți fericiți că va ieșit ședința de consiliul local”, a declarat Cosmin Andrei.

Jigniri și cuvinte grele aruncate la adresa unor consilieri

La un moment dat, viceprimarul Bogdan Buhăianu a intervenit peste consilierul Cătălin Flutur și l-a acuzat că se ocupă cu amenințări și plângeri, deși a fost rugat de ceilalți colegi să nu mai vorbească peste alții. La asta, Bogdan Buhăianu a spus că... „îmi cer scuze din nou, domnule președinte

„Cu sau fără amenințările dumneavoastră, viața merge înainte. Ne întrebăm și noi cum trăiți dumneavoastră cu ele, cu răutatea și frustrările pe care le emiteți aici și cu toate plângerile și reclamațiile pe care le faceți”, a mai spus Buhăianu.

În timpul dezbaterii unui proiect aflat pe ordinea de zi a intervenit și directorul de la Modern Calor, care a vrut să ia cuvântul să clarifice o situație. La asta, Ada Macovei a solicitat aprobare pentru ca acesta să poată lua cuvântul.

Reacția lui Gabriel Tanasă, președintele de ședință, a avut o notă de superioritate. Acesta a „rugat-o” efectiv pe Ada Macovei să nu mai intervină, pentru că nu știe „cui trebuie să dăm noi cuvântul.” (n.r. președinte de comisie).

„Doamna Ada Macovei, vă rog să nu mai interveniți. Nu știți dumneavoastră cui trebuie să dăm noi cuvântul. Vorbim doar așa să ne aflăm în treabă. Ce să vorbim ca să dăm dreptul la replică unui director din subordinea CL? Asta vorbiți pentru cetățeni...”, a spus Gabriel Tanasă.

În apărarea Adei Macovei a sărit colegul de partid, Eugen Țurcanu, care l-a întrebat cu cine se „trezește” vorbind.

„Dumneata cu cine vorbești așa? Dar te trezești cu gunoierii ăia ai tăi pe care nu îi stăpânești, care vin beți la serviciu?”, a intervenit spunând Eugen Țurcanu.

Andrei Amos, consilier local din partea PNL, l-a ironizat pe Marius Rogojinschi și i-a spus să își dea jos masca (n.r. Consilierul Marius Rogojinschi purta mască de protecție). La care Marius Rogojinschi i-a spus că vorbea pe limba lui Eugen Țurcanu și de asta n-ar fi înțeles ce zice.

Ironiile și acuzațiile nu s-au terminat așa repede. Gabriel Tanasă le-a transmis colegilor că au adus ridicolul în ședința de CL.

Ați adus ridicolul în ședința de Consiliul Local și nu vă este rușine. Vă rog, aveți decența să ascultați”, a spus Gabriel Tanasă.

Ne faceți nerușinați cumva? Așa am înțeles? Depășiți orice limită”, a fost reacția lui Cătălin Flutur la cele spuse de Gabriel Tanasă.

După ce a fost tratată cu superioritate de consilierul PSD-ist, nici Ada Macovei n-a stat pe margine cu mâinile în sân. „Dacă e președinte face ce vrea..

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
846

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1343

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
554

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...