Liderii PNL de la Botoșani încep să înțeleagă că în lipsa alegerilor anticipate PSD se întoarce la Guvernare!

Liderii PNL de la Botoșani încep să înțeleagă că în lipsa alegerilor anticipate PSD se întoarce la Guvernare!

Liderii PNL de la Botoșani par a înțelege că în condițiile în care nu se va ajunge la alegeri anticipate, atunci, de anul viitor, Viorica Dăncilă și PSD se vor întoarce la guvernare.

Experții din domeniile științelor politice au recunoscut la Guvernul Dăncilă o dorință și o strategie foarte clară de ieșire de la guvernare, cu un an înainte de alegerile parlamentare, pentru a diminua pierderile electorale sub confortul umbrelei opoziției.

Acum, inclusiv liderii PNL par a înțelege că doar alegerile anticipate urgente ar mai putea face ca PSD să nu câștige din nou guvernarea în viitorul apropiat.

Țeapă de zile mari, ar fi vorba din popor care li s-ar potrivi liberalilor, în timp ce pesediștii jubilează arătând cu degetul la guvernul minoritar PNL și se pregătesc să câștige alegerile din 2020.  

Fostul președinte al PNL Botoșani, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, este unul din cei care par a fi convinși că în lipsa organizării de alegeri anticipate, PSD se va întoarce la peste 25% la următoarele alegeri parlamentare.

”Este o capcană în care putem intra, să mergem cu guvern minoritar, așa am intrat în 2016 cu guvern tehnocrat, vicepremier PSD, prefecții PSD. Am înghițit atunci gălușca… Anticipatele ar fi singurele care ar rezolva o problemă fundamentală, să ai guvern cu susținere în Parlament. În caz contrar vom fi șuntați și ne vom trezi cu cei de la PSD care au acum 14-15% că se duc iar la 25% până la vară”, a declarat Cătălin Flutur.

Pe de altă parte însă, imediat după ce a pierdut guvernarea ca urmare a Moțiunii de Cenzură, liderii PSD au devenit peste noapte foarte vocali, ceea ce arată foarte clar că urmează această strategie cu strictețe, și chiar sunt hotărâți că câștige alegerile din 2020.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
183

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
255

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
588

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...