Liberalii nu se grăbesc să nominalizeze un nou subprefect al județului Botoșani. Așteaptă să vadă rezultatele alegerilor interne de pe 25 septembrie

Liberalii nu se grăbesc să nominalizeze un nou subprefect al județului Botoșani. Așteaptă să vadă rezultatele alegerilor interne de pe 25 septembrie

Liderii PNL de la Botoșani nu se grăbesc să nominalizeze un nou subprefect al județului și așteaptă alegerile interne din PNL care vor stabili noul președinte al liberalilor, alegeri care vor avea loc la data de 25 septembrie.

După cum a explicat președintele Organizației Județene a PNL, deputatul Costel Șoptică, la nivel local au fost purtate o serie de discuții pe această temă, imediat după demiterea celui de al doilea subprefect, o situație determinată de ieșirea USR de la guvernare.

Toţi cei 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi ai USR din România, printre care și subprefectul USR PLUS de la Botoșani, Magda Olenuc, au fost demiși de Gvernul Câțu la data de 9 septembrie.

„Este o perioadă în care alianțele la nivel central încă nu sunt “tranșate”, așa că am avut o discuție cu domnul prefect și doamna subprefect Gireadă și am ajuns la concluzia că se descurcă. În aceste condiții nu este ceva imperativ numirea noului subprefect. Politic vorbind, se vor face presiuni ca la un moment dat să se numească un nou subprefect. Dacă nu o să fie până pe 25 septembrie sau până pe 3 octombrie, imediat după ce se termină etapa asta se va produce o nouă nominalizare, pentru că lucrurile nu pot rămâne așa. O altă variantă ar fi doar să se dea o nouă ordonanță de guvern prin care să se revină la varianta unui singur subprefect, dar nu cred”, a explicat liderul PNL de la Botoșani, deputatul Costel Șoptică.

 

Spune-ne opinia ta