Liberalii botoșăneni și-au votat candidații desemnați pentru alegerile parlamentare. Iftime: „Dacă nu reușim să facem un scor bun...” (foto, video)

Lista pentru Senatul României este deschisă de Ovidiu Jitaru, mâna dreaptă a lui Valeriu Iftime în Elsaco, iar lista pentru deputați este deschisă de Eduard Mititelu, șeful de campanie la alegerile locale.

Miercuri seară, la Casa Lux, a avut loc ședința Comitetului de Coordonare Județean a Partidului Național Liberal - Filiala Botoșani. Cu această ocazie a fost validată și lista candidaților la alegerile parlamentare, ce vor avea loc în data de 1 decembrie 2024.

Din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, participă la alegerile parlamentare pentru Senatul României: Ovidiu Jitaru, Ionela Aiftinca, Valeriu Iftime, Marian Bidașcă și Bogdan Suruciuc, iar pentru deputați candidează Eduard Mititelu, Luciana Buliga, Alexandru Dumitriu, Bogdan Dăscălescu, Rusu Ioana, Andrei Nenișcă, Timofte Gabriel și Gelu Graur.

La această ședință au participat în jur de 400 de membri ai Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani. Lista propusă pentru Alegerile Parlamentare a fost votată în unanimitate.

Odată cu venirea lui Valeriu Iftime la conducerea Filialei Botoșani a PNL, partidul a primit și foarte mulți noi membri din partea de business, acesta fiind și un argument pe care patronul de la Elsaco l-a precizat de nenumărate ori: „Încrederea în clasa politică nu poate fi îndreptată decât cu alte persoane sau personalități

Încrederea în clasa politică nu poate fi îndreptată decât cu alte persoane sau personalități. Știu că mulți nu sunt de acord cu mine. Dacă vrem să schimbăm ceva trebuie să avem oameni. Politica este despre oameni (...) Așa cum v-am spus când am propus lista de consilieri județeni toți erau noi și am spus că lista asta este greu atacabilă. Sunt oameni noi, oameni cu forță care pot arăta în spate și în față”, a declarat Valeriu Iftime, președintele ales al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani și președintele Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani.

„Alegerile parlamentare sunt cu totul aparte”

Valeriu Iftime a declarat în cadrul ședinței că, dacă la alegerile locale au avut de votat o echipă mai numeroasă, de această dată lucrurile sunt cu totul și cu totul altfel. Echipa PNL – Filiala Botoșani trebuie să voteze o mână de oameni care să reprezinte Botoșaniul în Parlamentul României.

Aș vrea să înțelegem cu toții că alegerile parlamentare au o cu totul și cu totul altă filosofie. Alegerile parlamentare sunt cu totul aparte pentru că avem cinci oameni sau așa cred eu, care au eligibilitate și pentru care trebuie să muncească un întreg județ, dar pentru cei care trebuie să votăm sunt mai puțini”, a declarat Valeriu Iftime.

Președintele PNL Botoșani a declarat că legătura cu Bucureștiul este importantă, pentru a se putea concretiza proiectele propuse și nevoile cetățenilor să fie soluționate.

„Dacă nu reușim să facem un scor bun la alegerile parlamentare o să constatăm că primari foarte buni, că oameni care au chiar lucruri adevărate și valori adăugate în administrația locală, nu pot face ceea ce ar trebui să facă. Cred cu desăvârșire că legătura cu Bucureștiul este esențială, iar pentru asta avem nevoie să prindem în Parlament oameni buni și câți mai mulți. Este un singur om care lucrează la București pentru Botoșani și îl fugărim de la Minister la Minister”, a completat Valeriu Iftime.

Deși inițial s-a vehiculat că la această ședință va participa și Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL), acesta le-a tras țeapă. În locul său a fost prezent Ben-Oni Ardelean, vicepreședintele PNL la nivel central și deputat în Parlamentul României.

Ben-Oni Ardelean a mai fost pastor baptist.

Despre acest aspect, Valeriu Iftime a declarat la un moment dat că Nicolae Ciucă va veni la Botoșani cu o ocazie viitoare. 














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

astăzi, 15:42

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...