UPDATE: Klaus Iohannis a anuntat premierul interimar! ​

UPDATE: Klaus Iohannis a anuntat premierul interimar! ​

Presedintele Klaus Iohannis sustine, marti, de la ora 12:30, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, dupa ce Mihai Tudose a demisionat din functia de premier.

Seful statului este asteptat sa anunte pe cine va numi premier interimar. Surse citate de televiziunile de stiri au declarat ca Mihai Tudose se duce marti la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu presedintele dupa ce a fost fortat de partid sa demisioneze, scrie ziare.com.

Cine decide premierul interimar

Indiferent de propunerea facuta de partidul sau alianta de la guvernare, presedintele Romaniei este cel care hotaraste cine preia interimatul la Palatul Victoria, putand sa aleaga pe cine considera de cuviinta. Asa s-a intamplat, de exemplu, in 2015, dupa demisia fostului premier Victor Ponta, cand PSD l-a propus ca interimar pe ministrul Apararii de la acea vreme, Mircea Dusa (PSD), insa Klaus Iohannis l-a desemnat prin decret prezidential pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu (ALDE).

 

UPDATE: Presedintele Klaus Iohannis a facut o declaratie de presa marti, la Palatul Cotroceni. 

Declaratiile sefului statului: 

Premierul Tudose mi-a inaintat demisia si am acceptat-o. 

Aceasta situatia in care s-a ajuns ma nemultumeste profund si ma ingrijoreaza.

Iata ca la un an de la alegeri avem deja doua Guverne PSD esuate.

Aceasta nesiguranta politica nu trebuie sa degenereze in instabilitate politica si vreau sa previn posibile urmari economice negative ale acestei crize generate, iarasi, in interiorul PSD. 

L-am desemnat pe Mihai Fifor premier interimar.

Am decis sa convoc consultari cu partidele parlamentare pentru maine. Voi trimite chiar acum invitatiile pentru consultari.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...