Iohannis: "Niste inculpati si condamnati penal s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au cercetat!" Dragnea: "Daca va continua asa, presedintele va gresi"

Iohannis: "Niste inculpati si condamnati penal s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au cercetat!" Dragnea: "Daca va continua asa, presedintele va gresi"

Prezent la sedinta in cadrul careia DNA si-a prezentat raportul de activitate pe 2017, Klaus Iohhanis a apreciat ca DNA lupta eficient impotriva coruptiei.

"Din pacate, insa, asistam in ultima perioada la manifestari virulente ale disperarii si la incercari de manipulare cu scopul de a decredibiliza DNA, activitatea DNA si cu incercarea clara de a subordona Justitia politicului. Inadmisibil! Niste inculpati si condamnati penal, dupa ce au fost prinsi de institutiile statului incalcand legea, s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au cercetat. Dar, asa cum spune un proverb romanesc, minciuna umbla cat umbla, pana i se infunda. Toate aceste actiuni concertate in plan mediatic nu au sanse de reusita", a precizat Klaus Iohhanis.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este de parere ca presedintele Klaus Iohannis a gresit atunci cand a spus, la sedinta de bilant a DNA de miercuri, ca atacurile asupra procurorilor au fost instrumentate de inculpati si condamnati penal care au fost prinsi incalcand legea.

"Este o declaratie falsa, iar daca va continua asa, presedintele va gresi" a declarat, pe un ton categoric, Liviu Dragnea. Intrebat de jurnalisti ce consecinte ar putea avea aceasta presupusa greseala a presedintelui, Dragnea a replicat: "Ce consecinte? Nicio consecinta! Va gresi si atat".

 

Pe 22 februarie, ministrul de Justitie Tudorel Toader a cerut revocarea din functie a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, insa, marti, pe 27 februarie, cererea de revocare a lui Tudorel Toader.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
34

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
29

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
26

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...