Încă un liberal face un pas înapoi. ”M-aș fi așteptat ca partidul nostru să arate empatie și să ia atitudine!”

Un prim-vicepreședinte din cadrul Partidului Național Liberal Botoșani și-a anunțat miercuri renunțarea la funcția politică.

Demisia lui Ștefan Silion vine la doar o zi după ce un alt liberal, Daniel Câșlariu, s-a retras de pe lista de consilieri locali.

Prim-vicepreședintele Ștefan Silion își exprimă astfel solidaritatea cu fostul său coleg de partid Florin-Cristian Alexuc, omuld e afaceri al cărui fiu de 18 ani a fost victima unei găști în Centrul Vechi al municipiului Botoșani.

”Cu tristețe și dezamăgire doresc să vă informez că am luat decizia de a demisiona din funcția de prim-vicepreședinte pe care o dețin în Biroul Permanent Local. Această decizie nu a fost deloc ușoară, însă a fost determinată de situația nefericită prin care a trecut un fost coleg din PNL, al cărui fiu a fost victima unei agresiuni în Centrul Vechi. În fața unei asemenea tragedii, m-aș fi așteptat ca partidul nostru să arate empatie, solidaritate și să ia atitudine față de cei responsabili. Din păcate, în loc de susținerea necesară, am văzut cum partidul continuă să-l sprijine pe șeful poliției, care, indirect, poartă o parte din responsabilitatea pentru această situație infracțională scăpată de sub control în orașul nostru”, a transmis Ștefan Silion.

Proaspătul demisionar mai spune că ”siguranța cetățenilor ar trebui să fie o prioritate absolută pentru orice organizație politică, iar lipsa de acțiune în fața unor astfel de evenimente este inacceptabilă pentru mine. Din respect pentru valorile și principiile în care cred, am ajuns la concluzia că nu mai pot rămâne într-o organizație care nu rezonează cu aceste convingeri”.

După alegerile din 9 iunie, PNL Botoșani a pierdut sau a renunțat la o serie de membri, unii dintre ei câștigători în urma scrutinului: Vorbim despre Cristian Achiței, Cătălin Flutur sau Manuela Borhan Călugărița.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...