Guvernul Viorica Dăncilă, ultimile momente?

Guvernul Viorica Dăncilă, ultimile momente?

Viorica Dăncilă a declarat la ședința de guvern că va merge în Parlament pentru remaniere. Premierul a precizat că toate aceste conflicte sunt din cauza refuzului președintelui Iohannis, care nu dorește să își îndeplinească atribuțiile.

”Aceste conflicte în care au fost atrase Guvernul, Parlamentul și Administrația Prezidențială, a unui numitor comun, refuzul lui Iohannis de a-și îndeplini atribuțiile” a explicat Dăncilă.

 "De mai bine de doi ani, România se confruntă cu repetate situaţii de blocaj generate de conflicte de constituţionalitate între puterile statului. Aceste conflicte au un numitor comun: refuzul preşedintelui Iohannis de a respecta Constituţia şi de a-şi îndeplini atribuţiile. Cea mai recentă confirmare a fost dată de CCR, care a arătat că preşedintele încearcă din nou să blocheze activitatea guvernului. Obişnuit să încalce Constituţia, dl preşedinte a trecut la următorul nivel. Reinterpretează după bunul plac o decizie a CCR care este obligatorie pentru toată lumea. Transmite public că judecătorii CCR ar fi stabilit că premierul trebuie să meargă de îndată în Parlament, când de fapt CCR a stabilit că termenul "de îndată" se referă  la obligaţia preşedintelui de a numi interimari şi a nu bloca activitatea Guvernului. Voi merge în Parlament pentru remanierea Guvernului", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Pe de alată parte, liberalii susțin că abia o așteaptă în Parlament.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că discuțiile pentru susținerea moțiunii de cenzură au continuat iar numărul aleșilor care s-au declarat în opoziție este de 241, ceea ce ar însemna că acestea ar putea fi ultimele momente ale Guvernului Dăncilă.

Mai mult, Alina Gorghiu a anunțat că moțiunea de cenzură este deja redactată, urmând a fi depusă în Parlament în câteva zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
339

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
365

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
219

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...