Grindeanu: Nu-mi dau demisia. E guvernul Romaniei, nu al PSD!

Grindeanu: Nu-mi dau demisia. E guvernul Romaniei, nu al PSD!

Premierul Sorin Grindeanu face in declaratii de la Guvern, după conferința lui Dragnea și a lui Tăriceanu.

"Le multumesc primarilor si membrilor PSD care m-au sustinut, si romanilor fara legatura cu politica care mi-au trimis mesaje pe Facebook. Sunt in acest partid de 21 de ani. Colegii mei care ma cunosc foarte bine stiu ca de multe ori le spuneam ca PSD nu este partidul nimanui, nici al lui Dragnea, al lui Stanescu, Badalau si altii. Forta acestui partid a stat si sta in sutele de mii de membri care ne-au dus spre victorie", a spus Grindeanu.

Declaratii Sorin Grindeanu:

L-am auzit mai devreme pe domnul Dragnea spunand ca nu era sigur ca acest CEX se va termina cu incercarea de a ma demite.

Nu as vrea sa spun ca lucrurile nu stau asa, dar va spun cum stau: de ce in toata aceasta perioada, inclusiv in aceasta seara in cateva randuri, mi s-a propus sefia mai multor institutii ale statului doar ca sa imi dau demisia, sau chiar sa fac parte din viitorul guvern ca vicepremier sau ministru

L-am vazut pe dl Dragnea spunand ca nu ar fi vrut sa plec, dar in acelasi timp mi-a propus tot felul de functii

Nu-mi dau demisia. Va spun si de ce: e guvernul Romaniei, nu al CEX-ului PSD!

Toti trebuie sa ne simtim responsabili de acest lucru.

Imi voi da demisia cand Iohannis, dupa consultari cu partidele, va numi un premier de la PSD. Asta am spus si in CEX.

E normal fata de sutele de mii de oameni ca lucrul asta sa se intample. Eu nu vreau ca alte scenarii sa poata intra in discutie.

Tocmai pentru aceasta fac acest lucru. Demisia mea va veni cand Iohannis, dupa consultarile cu partidele, va spune "Il numesc premier pe X de la PSD". Si am anuntat asta in CEX.

Am inteles ca eu sunt de vina ca nu avem diverse lucruri enuntate timp de o ora si ceva de Darius Valcov in sedinta CEX. Vreau sa fac o precizare: nu ma agat de acest scaun si nu vreau sa fie interpretata ca si cand m-as agata de scaun. Nu. Am spus ca-mi dau demisia in acele conditii.

Sper ca aceasta criza sa se incheie cat mai rapid.

Desi avem o economie care merge foarte bine, si niste ministri care au muncit, mare parte din ei, i-am propus, dupa toate aceste aceste lucru in CEX, dlui Dragnea sa ne asumam impreuna acest presupus esec. Sa ne dam amandoi demisia. Nu am vazut ca s-a intamplat, sau poate mi-a scapat in declaratiile de dupa.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
787

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
367

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
103

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...